Lordi lauloi historiaa! Uskomatonta, että Suomi voitti euroviisut. Olihan tuo kyllä jo aikakin. Lordin lähettäminen kisoihin oli aivan huippu veto.

En ollut nähnyt Lordin esitystä ennen eilistä, enkä ollut kuullut kappaleestakaan kuin pätkän radiosta. Esityksen jälkeen ajattelin, että tuo oli juuri sellainen kaikki tai ei mitään -esitys; Lordi tekee historiaa joko voittamalla tai jatkamalla Suomen nollalinjaa.

Onneksi voitti. Olisi nimittäin ollut huutava vääryys, jos joku niistä kahdestakymmenestä valkoisiin pukeutuneesta toistensa kloonista tai seksipommikeikistelijöistä olisi voittanut. Jos Lordi ei olisi voittanut, niin kyseinen kunnia olisi ehdottomasti kuulunut sille We are the winners -esityksen kaljulle “esitanssijalle”. (Terveisiä sinulle, Frank! Oli ilo nähdä sinut lavalla.)

Siiri on myös kova laulamaan, ehkäpä alamme koulia hänestä seuraavaa viisuvoittajaa… Ainakin sanoitusten puolesta pitäisi olla hyvät saumat:

“Karhunpoika sairastaa, häntä helmikäämme.
Lääkkehillä hoidelkaa nalleystäväämme.
Singa vaivo tuore lämpöinen hyväks olla voisi.
Kehnävorkku valkoinen ehkä avun toisi.

Patjaksensa parahin matto lellekäämme.
Peitteheksi toinenkin kääritäähän päin… ”

Ja tämä tulee aina tällä samalla sanoituksella, vaikka laulaisin mukana apuna…

Sanathan menevät oikeasti:

Karhunpoika sairastaa, häntä hellikäämme.
Lääkkehillä hoidelkaa nalleystäväämme.
Maito tuore lämpöinen hyväks olla voisi.
Vehnäkorppu valkoinen ehkä avun toisi.

Patjaksensa parahin matto levitellään.
Peitteheksi toinenkin kääritähän hellään.
Laulu kaunis lauletaan univirreksensä.
Itse käymme uinumaan hänen vierellensä.

Vahtikoira vartioi uskollisna meitä
kunnes koittaa aamunkoi. Hän ei meitä heitä.
Uni paras lääke on, siitä nauttikaamme.
Nalle-raukan kuntohon aamuksi jo saamme.

(Tai jotain sinne päin… Ulkomuistista kirjoitin, toivottavasti meni oikein.)

Average Rating: 4.8 out of 5 based on 258 user reviews.

7 Responses to “”

 1. Susanna Says:

  En tiedä miten sulla näkyy nuo vanhemmat kommentit niin laitan sitten tähän uusimpaan 😉 Todella hienoja kaikki nuo sisustusjutut mitä oot tehnyt. Kova homma niissä ollut!

  Miten kiinnitit kankaan styroksiin? Lakkasitko päälle, vai onko sellaisenaan? Tähänkin on niin paljon ohjeita..tykkäisin tuollaisen tehdä kyllä. Pienelläkin kangaspalalla saisi näyttävän taulun.

 2. Anne.Linna Says:

  Kiitos, Susanna 🙂

  Kiinnitin kankaan nuppineuloilla styroksin taakse ja taittelin kulmat miten parhaiten näyttivät asettuvan. En lakannut, eikä kyllä käynyt edes mielessä totta puhuakseni…. Tuon kankaan saa siis irti ja siitä voi tehdän joskus vaikka laukun tai jotain, kun alkaa kyllästyttää. Näppärää 😉

 3. molla Says:

  Ihania juttuja sulla täällä :). Minä lauloin itse samanikäisenä tuota sanoilla “karhunpoika sairastaa, häntä hellii käärme”… Ihan loogista minusta. Ja niin ennakkoluulotonta.

 4. Anne.Linna Says:

  Molla, aivan ihana versio sinulla on ollut. Kiitos, kun jaoit 😀

 5. Susanna Says:

  No mä arvasin että on myös yksinkertainen tapa 😀 En ole aiemmin tullut ajatelleeksi että sellaisen voisi tehdä styroksille, useissa ohjeissa pitää ensin tehdä monimutkainen puinen kehys jne ja mulla ei kyllä riitä aika, taidot eikä raha. Mutta nyt täytyy kyllä lähteä hommaamaan styroksia 😀

 6. ziina Says:

  minä käytin styroksitaulun teossa nitojaa, näyttäisi pysyvän niiteilläkin

 7. Anne.Linna Says:

  Edellisen tuollaisen taulun kiinnittelin nitojalla. Minulla se ei kyllä tahtonut pysyä kunnolla. Tosin minun nitoja oli tosi pieni ja hepponen laitos, kunnollisella nitojalla ois voinut onnistuakin. Mut tällä kertaa laitoin siis nuppareilla ja ratkaisu oli ainakin hermojen kannalta oikea 😉

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: