Ihana olla taas mummolassa; pääsee taas ompelukoneen ääreen. Eilen illalla sain valmiiksi Topiakselle fleece-haalarin ja Siirille fleece-puseron sekä ohuen tikkiliivin. Laitan kuvagalleriaan myöhemmin lisää ja parempia kuvia näistä ompeluksista. Tässä nyt isän pokkarikameralla otetut versiot.

Haalarin malli löytyi Suuri Käsityölehdestä (11/00), mutta muokkailin sitä hieman Pahaisen blogin innoittamana lohikäärmehaalariksi. Lisäksi laitoin taakse kuminauhan, koska malli on todella väljä. (Tyypillistä SK:n malleille. Ikinä ei sais tehdä suoraa valmilla kaavalla, aina niitä pitää muokkailla jostain kohti.)
lohikaarme.JPG

Siirin fleece-puseron kaava on myös SK:stä (10/01). Pienin koko oli 104, joten jouduin pienentämään kaavaa reilusti. Tuli pienennettyä ehkä turhankin reilusti, mutta tehdään sitten syksyksi uusi… Tikkiliivi on sovellus Ottobren 1/06 lehdessä olleen pojan takista – kaventelin ja mittailin mieluiseksi, kunhan vain oli joku kaava vähän pohjana. Taskut piirtelin ihan vapaalla kädellä sinnepäin. Hyvä tuli.
takkikiinni.JPG takkiauki.JPG

Tänne kotipaikkakunnalle oli avattu uusi käsityöliike ja pääsin sinne shoppailemaan. Meinasin tulla hulluksi. Yllätävän vähillä ostoksilla kuitenkin selvisin ulos. (Tämä tiedoksi siipalle, älä ole huolissasi.)

Näistä ostoksista kuitenkin myöhemmin lisää, kunhan saan jotain konkreettista aikaan ja pääsen käsiksi omaan kameraan. Paljastan kuitenkin sen verran, että lisää laukkuja on tulossa, kunhan saan lapsille neulottua puuvillaiset pipot ensin alta pois. Ja taisipa jotain huivivärkkiäkin tarttua mukaan, katsotaan mitä siitä hurjasta kokeilusta syntyy…

Edit: Kuvat ovat nyt linkkejä kuvagallerian parempiin kuviin.

Average Rating: 5 out of 5 based on 282 user reviews.

3 Responses to “”

  1. Loveli Says:

    Tuo lohikäärmepuku on erisöpö! Ja myös tikkiliivi on hyvin onnistunut.

  2. Martsuli Says:

    Nätit vaatteet!

  3. Lotta Says:

    Uu, innostuinpa oikein urakalla kommentoimaan vanhoja juttuja. Suuri Käsityölehti on kyllä telttakaavojen paavi, tein aikanani ollessani kokoa 40 koon 38 kaavalla paitamekon, ja silti jokaisesta pystysaumasta ja muotolaskoksesta otin nelisen senttiä sisään… yhteensä siis noin 24 cm. Pelottaa ajatella, mitä olisi tullut koon 40 mekosta, johon olisin vielä lisännyt ohjeiden mukaan saumanvarat…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: