Nonni! Nyt on värttinä saanut kyytiä ja samoin Pirkon lähettämät villat. (Kiitos, Pirkko, vielä tuhannesti!)

Ei se kehrääminen ihan niin kamalan helppoa ollut, ei. Mutta yllättävän äkkiä siihen pääsi sisälle, kun vain jaksoi sinnikkäästi yrittää. Nyt vaan tarvitaan hurja määrä lisää harjoittelua, jos meinaa edes oppipoika-asteelle päästä – mestarista nyt puhumattakaan.

lankaa (Small).JPG

Tässä yksinkertainen lanka värttinällä. Alakuvassa lanka kerittynä kahdelle kerälle kertaamista varten.

lankaa (1) (Custom).JPG

Ja sitten kerrattu, valmis lanka:

lankaa (2) (Custom).JPG

lankaa (3) (Custom).JPG

Ihan huippukokemus! Olen niin ylpeä itsestäni, että uskaltauduin opettelemaan taas jotain uutta. Eihän tuo valmis lanka kovin hääppöistä ole, mutta paremmin se onnistui kuin uskalsin toivoa.

Kaikki parannusvinkit tervetulleita!

Average Rating: 4.6 out of 5 based on 267 user reviews.

6 Responses to “”

 1. Pirkko Says:

  Sinä olet kyllä uskomattoman nopea oppimaan! Tuohan on ihan langan näköistä heti ensi yrittämällä! Minä sain aikaan vain jotain naruntapaista – tai köyttä paremminkin. Onnittelut! Siitä se lähtee!

 2. Gehenna Says:

  Sie se sitten jaksat olla ahkera opiskelemaan uusia asioita, oispa aikaa itelläkin! Vautsi, että ite tekee ja värjää lankaa…

 3. Pirkko Says:

  Ai niin, tuli vielä mieleen että kehrätty lanka kannattaa aina pestä. Sitten se vasta puhkeaa kukkaan, niin sanotusti. Suosikkikonstini oli jokin aika sitten vielä laittaa pesty ja pyyheliinaan kuivattu lanka mikroon n. puoleksi minuutiksi. Kierre tasaantui ja lanka pörhistyi vielä entisestään. Tulee keittiöön kiva lampaan haju 😉 Enää en viitsi moista tehdä, kun pelkkä pesu riittää yleensä tasaamaan kierteen.

 4. Susanna Says:

  Upeaa! Ja varmasti on mieletön tunne. Voisitko laittaa noi kirjojen nimet ja tekijät niin voisin metsästää itselleni… Mistä tuollaisen värttinän voisi saada, kun ei ole nikkaroimistaitoista apuria?

 5. Anne.Linna Says:

  Kiitos kiitos! 😀

  Pitää tosiaan vielä pestä lanka, en ole vielä vaan siihen homman intoutunut. Jännä kyllä nähdä miten pesu vaikuttaa lankaan.

  Ainakin Oulussa käsityökeskuksessa tilaavat asiakkaalle Toikan värttinöitä (n.20€).

  Kirjat:
  Satu Heikkinen: Luonnonkuitujen kehruu
  Sari Varilo: Kehrääjän kirja

  Jälkimmäisessä oli minusta paremmat ohjeet värttinällä kehräämiseen, mutta ensimmäinen antoi kyllä lisävinkkejä, joita ekassa ei välttämättä ollut mainittu.

 6. juuli Says:

  Tulipa hyvää lankaa kertayrittämällä! Minullakin oli Pirkon tapaan ensimmäinen lanka sellaista paksua lopi-lettiä!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: