Kerrankin kävi säkä.

Olin ostamassa käsityöliikkeessä pyöröpuikkoja Kiri-huvia varten (joka on siis parhaillaan puikoilla), kun huomasin poistokorillisen pellavalankoja hintaan 1€/kerä. Rupesin keräilemään mieluisia värejä. Pian alkoi näyttää uhkaavasti siltä, että koriin ei montaa kerää enää jäisikään.

Niinpä ehdotin myyjälle, että otan koko korillisen, kunhan hinta neuvotellaan kohdalleen. Lopulta maksoin n. 2kg:sta 25€. Ei paha, rohdinpellava 4:n hintahaitari kun liikkuu normaalisti 39€ ja 66€/kg välillä.

pellavat (Custom).JPG

Ei kyllä ole hajuakaan, mitä näistä tekisin. En vaan voinut vastustaa kiusausta. Ehkä näille jotain käyttöä keksin tulevaisuudessa. Olisko hyviä ideoita?
Sain myös pitkän odottelun jälkeen nämä:

kerijalaite (Custom).JPG

Viipsinpuut vielä jäivät jälkitoimitukseen.

Average Rating: 4.9 out of 5 based on 210 user reviews.

8 Responses to “”

 1. Krista Says:

  Ai mitä teet noille? Myyt mulle? ;o)
  Hitsi, OIKEESTI! Rohdinpellavaa euron kerä!! Teit kyllä hyvät kaupat!

  Minä aloitin sellaisen äärimmäisen helpon huivin teon ohuesta rohdinpellavasta; paksuhkot puikot, aina oikein neulos. Tulee yllättävän mielenkiintoisen näköistä pintaa. Kuulostaa nopealta, mutta on itseasiassa aika hidasta neulottavaa. Mitä sitä ei tekisi kauniin pinnan takia.

 2. Meri Says:

  Niistä voisi neuloa kodin tekstiilejä. Pellava on parhaimmillaan kosteissa paikoissa. Ennen aikaan rohtimesta kudottiin puilla parhaat saunapyyhkeet (niitä joutu pesemällä pehmentämään jonkin aikaa). Niin niistä voi kutoa puilla melkein mitä vaan kotiin.

 3. ainaoikein Says:

  Neulo pyyhkeitä esim. keittiöön. On pitänyt itse kokeilla moista jo monta vuotta, mutta vielä ei ole ollut aikaa moiseen.

 4. Mehiläisjalkatarha Says:

  Minä sain vastaavia lankoja ylijäämänä tutulta, joka teki itselleen kansallispuvun kankaat. Olen myös miettinyt, että mitä ihmettä niillä tekisi. Odotan siis mielenkiinnolla ja uteliaisuudella, että mitä saat niistä aikaan!

 5. juuli Says:

  Eikö rohdin ole aika karheaa? Kyllä minäkin kallistuisin pyyhkeiden puoleen. Nythän sulla on se neulekone, tee pyyhkeet sillä! Ihania raidallisia saunapyyhkeitä, nami.

 6. catarina Says:

  Ihana löytö. Mutta vaaditaan hiukan tietoa lankalöytöjä tehdäkseen, mikä on lanka, mikä on hinta muualla ym ym. Et sinä muuten olisi osannut ostaa.

  mie ehdotan siitä tehtäväksi sellaista aluspaitaa, jonka puet päälle kun lähdet lankaostoksille silloin kun tarkoituksesi ei ole ostaa lankaa..noin niinkuin lankahamsterinkuukauden kidutuspaita..:smile:

 7. Anne.Linna Says:

  Kiitos hyvistä ideoista!

  Juuli: Rohdin on tosiaan aika karheaa. Neulekoneajatus oli mullakin mielessä, pitäis vaan saada se kuntoon ensin. Ja se on taas oma operaationsa, kun ei edes ihan tarkkaan tiedä, missä vika piilee… Mitäs muuten, Juuli, luulet, voisikohan tuota rohdinta karstata uudelleen? *villejä visioita uusista langoista*

  Catarina: *reps* 😀

 8. juuli Says:

  Sain pellavaisia loimienpäitä ison kassillisen, ja olen jo ajatellutkin käyttää niitä uusiolangan tekoon. Mahdollisuuksia on monia, ja vain yksi niistä olisi karstata ne auki.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: