Sain kotvanen sitten pienen pussillisen kissankarvaa, jonka käyttökelpoisuutta innoistuin eräänä iltana testailemaan. Tein pieniä eriä ohutta yksisäikeistä lankaa eri kuituyhdistelmillä. Käytössä oli kissankarvan lisäksi suomenlampaan villaa sekä tummanharmaata merinoa.
kissankarva (1).JPG

Kokeilut alhaalta ylöspäin: kissa+suomenlammas 50/50, kissa+suomenlammas+merino 1/3 suhteessa kutakin, kissa+merino 50/50.

kissankarva.JPG

Kaikissa värit ovat kauniita ja lanka on ihanan pörröistä.

Kissa+suomenlammas -yhdistelmä tuntuu melko kovalta ja kissa+merino – yhdistelmä on luonnollisesti pehmoisin.

Lankaa en viitsinyt alkaa kertaamaan, joten pesusta ja “venytyskuivatuksesta” huolimatta lanka vedättää neuloksen vinoon. Asia korjaantuu varmasti kertaamalla.

Langasta irtoilee kissankarvoja koko ajan samaan tapaan kuin muistakin pörröisistä langoista. Tähän seikkaan tuskin tulee muutosta, vaikka kokeilisi tehdä paksumpaa tai kerrattua lankaa. Karvat olivat sen verran lyhyitä (max. 3 cm), että ne taitavat irtoilla väistämättä. Tämä seikka johtanee siihen, että kokeilut on nyt kokeiltu ainakin tämän kissankarvan osalta…

Average Rating: 4.4 out of 5 based on 150 user reviews.

5 Responses to “”

 1. juuli Says:

  Kylläpä on ihana kokeilu! En ole koskaan kehrännyt kissankarvalla, mutta kuvittelen sen angoran oloiseksi. Angorastakin irtoilee käytössä lyhyttä vaaleaa karvaa. Veikkaan, että merino-angora … ei kun kissankarva, tai sanottaisiinko hienosti chatgora?, siis veikkaisin että siitä tulisi kevyesti huovutettuna ihana neulepinta! Käyttäisin tiivispinaisena vaikka myssyyn tai kauluriin, miksei sormikkaisiinkin. Olettaen kai, että sinulla on tarpeeksi kissankarvaa. Harmaan sävyt ovat ihanat! (Pitääkö mainita, että harmaa on eräsi kestosuosikeistani!)
  Muutenkin työsi mykistävät, etenkin tuo kylpyhuoneen matto.

 2. Anne.Linna Says:

  Hei, tuo huovutus onkin loistoidea! Kiitos! Olin kyllä ajatellut käyttää karvat huovutukseen, jos en niitä tule kehränneeksi, mutta voisihan ne tosiaan huovuttaa kehräämisen jälkeenkin.

  Angora minullakin tuli mieleen tuosta kissankarvan pörröisyydestä. En vain itse ole koskaan kovin hyvin voinut käyttää pörröisiä lankoja, kun ne kutittavat ja “menevät nenään”… Mutta aivan ihanaa lankaa tuosta kyllä saisi.

 3. Sonja Says:

  Aika hauskan näköistä!

 4. Niina Says:

  Ei se huovutuksessakaan sen paremmin käyttäydy, kissankarva siis. Been there, done that etc.
  Eli siitä tulee kyllä nättiä pintaa, mutta karvaa siitä edelleenkin irtoaa. Kissankarva kun on niin lyhyttä ja sileää niin se irtoaa vaikka sitä minkä kanssa sekoittaisi. Tietty jos olisi sellanen pitkäkarvainen kissa niin…

 5. Anne.Linna Says:

  Niina, kiitos tiedosta! Tuota vähän pelkäsinkin… Hyvä, kun kerroit, niin ei tartte kantapään kautta aina kaikkea testata ja oppia.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: