Huh, kyllä oli ranteet kovilla, kun virkkailin mutkia kylppärin mattoon.

Ohje löytyi Loimien lomassa -lehdestä (1/05). Mattoon virkattiin ensin verkkomainen pohja pylväillä ja ketjusilmukoilla, jonka jälkeen pinta kuvioitiin mutkittelemalla kuusi kehää pylväitä.

Ohjeessa matto oli tehty Toikan putkis-langasta, mutta minä ostin jo ajat sitten vihreää trikookudetta. Se oli kuitenkin aivan liian paksua, joten halkaisin sen pituussuunnassa kahtia. Sittenkin se oli vielä reilusti liian paksua, mutta mitäs pienistä…

Aika jämäkkä ja kovakin matosta tuli, mutta hieroopa mukavasti jalkapohjia, kun siinä tepastelee. Lapset käyvät kilvan siinä pomppimassa. Putkis olisi varmasti ollut pehmeytensä ja joustavuutensa puolesta parempi ratkaisu.
mutkat.jpg

matto.JPG matto (1).JPG

(Yläkuvassa (kiitos taas Jullelle) värit on aika hurjat, alakuvien väri on lähempänä totuutta.)

Average Rating: 5 out of 5 based on 204 user reviews.

10 Responses to “”

 1. Sia Says:

  Ihana!! SK:ssa oli jokin aika sitten hiukan vastaava matto, ja se onkin ollut ajatuslistalla! Oli kyllä varmasti kova vääntäminen! Paljonko tuohon meni kuteita?

 2. Anne.Linna Says:

  Koko vyyhti siihen meni, mutta en tiedä painoa. Ei olis edes  riittänyt, ellen olis halkaissut sitä pituussuunnassa. Ja pari isointa kehää piti muuten tehdä kiinteillä silmukoilla pylväiden sijaan, jotta “lanka” riitti. Loppuviimestely jäi silti tekemättä. Niin, että melko painavahan tuosta tuli, mutta pysyypä paikallaan. 🙂

 3. Maija Says:

  Vau!

 4. AnnaM Says:

  UPEA!

  ja hurjan kuuloinen työ!
  *ehkä sitten eläkkeellä kun on vuosia aikaa*

 5. soile Says:

  Mutta sehän vaan on hyvä että kylppärin matto on jämäkkä, käytössä se kuiteskin pehmenee/veltostuu.

  Olen käynyt ennenkin blogissasi kiertelemässä, mutta siten kommentointi vaan on jäänyt väliin, hienoja töitä olet tehnyt ja kehrännyt.

  Saataiskohan Ouluunkin oma kässäklubi?

 6. Anne.Linna Says:

  Soile, tuo kässäklubihan on hieno ajatus! Olispa mukava tavata ihan livenäkin tätä porukkaa eikä aina vaan netin välityksellä.

 7. risulintu Says:

  Upea on matto! Ja varmaan tuntuu ranteessa 😉

  Täytyy varmaan joskus koettaa hankkia matonkudettakin. Tähän asti on kokeilut jääneet vanhoista t-paidoista virkattujen patalappujen muotoon. Tai mikä tietysti estäisi värjäämästä valmista sekavaaleaa mattoa, jolloin tulisi melkein kierrätysmatto. Onko koko matto muuten täynnä noita kiemuroita?

 8. Anne.Linna Says:

  Jep, matto on kieputeltu täyteen mutkia. Nuo kuvat on otettu vähän vaiheessa…

 9. Elina Says:

  Oi että mitä kaikkea ihanaa olenkaan nähnyt tänne sun sivuille eksyttyäni!!!! Vimma on juuri puraisemassa minua (taas). Onko mitään mahdolisuutta saada tuota matto-ohjetta…? Oiiii, mun sydämesta saakka sattuu, on se iiiiiiiihana. Muutenkin niin siististi ja taidolla tehtyjä nämä sun työt. Kiitos näistä kauniista elämyksistä.

 10. Anne.Linna Says:

  Elina, maton ohje on lehdessä nimeltä Loimien lomassa numerossa 1/05. Toivottavasti saat sen käsiisi. Olen tällä hetkellä Amerikassa, eikä minulla ole mahdollisuutta päästä käsiksi ohjeeseen ihan piakkoin. Jos et saa ohjetta muualta n. kolmen viikon sisään, niin laita mulle sähköpostia “tietoja”-sivulta löytyvään osoitteeseen, niin palataan asiaan 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: