Ei enää valkoinen

varillinen.jpg

Kool Aidien luvatussa valtakunnassa sorruin minäkin viimein kokeilemaan mehuvärjäystä. Valkoinen Knit Picksiltä tilattu perulainen valkoinen villa pääsi värikylpyyn eilen illalla. Mutta palataanpa ihan alkuun.

pienivyyhti.jpg

Ensin vyyhti oli tämän kokoinen. Siitä se pääsi ensin kerälle ja sitten…

isovyyhti.jpg

Piiiiiiiiiiiiiiitkäksi vyyhdiksi. Mittaa vyyhdillä on n.12 m.

Pataan laitoin 3 pussia grapea ja yhden tropical punchin. Lisäksi lorautin mukaan hieman etikkaa. 10 minuuttia puhtaassa vedessä lionneen vyyhdin upotin keitokseen pikkuhiljaa siten, että alkupää ehti imemään enemmän väriä. Loppupään kanssa meinasi tulla ihan kiire, sillä liemi alkoi olla jo lähes kirkas viimeisen metrin päästessä pataan.

kattila.jpg

Erikoista oli se, että ensimmäisenä imeytyi punainen väri ja veteen jäi vain sinistä/lilaa. Niinpä alkupää on kaunis viininpunainen ja loppupää vaaleanvioletti.

variliuku2.jpg

varikasvyyhti.jpg

Hauskaa ja helppoahan se oli, niinkuin kaikki ovat hehkuttaneet. Ja tuloskin on mielestäni kaunis.

Edit: Jäin miettimään vielä mehuvärjäyksen “edullisuutta”. Käytin nyt 100g:aan lankaa 4 pussia mehujauhetta. Tulos oli alussa mukavan tumma ja peittävä, mutta loppupäähän ei meinannut väriä edes riittää. Jos olisin halunnut värjätä koko kerän tasaisen tummaksi, olisin tarvinnut vähintään kuusi, todennäköisesti 8 pussia jauhetta. Yhden pussin hinta on paikallisissa marketeissa 0,25 taalaa. 100g:n värjääminen 8 pussilla maksaa siis 2 taalaa.

Ostin täältä myös oikeita villavärijauheita. Yksi purkki maksoi n. 4$. Purkillisella värjää 1kg:n villaa.

Jos värjäisin Kool Aidilla kilon villaa, hinnaksi tulee 20$. Ei siis järin edullista…

Mehuvärit ovat kyllä näppärissä pakkauksissa ja pikkurahalla saa monia värejä. Minä ostin muistaakseni 8-10 oikeaa villanvärjäyspurkkia ja pärjään niillä todennäköisesti loppuikäni, sillä värejä voi sekoitella mielin määrin ja väripalettikin on siten rajaton. Kertainvestointi oli toki huomattavasti suurempi kuin mehuissa, mutta loppukustannukset varmasti huomattavasti pienemmät. Ja värinkestoa ei tarvitse arvailla…

Varmasti tulen käyttämään Kool Aideja vielä monta kertaa, oli se sen verran hauskaa ja helppoa. Halusin vain sanoa, että isojen villamäärien värjäämiseen kannattaa kyllä hankkia oikeita aineita.

4 Responses to “Ei enää valkoinen”

 1. muoriska Says:

  Upeaa, meinaatkos tuoda kotimaahankin väriä tullessasi?? 🙂

 2. Villasukka Says:

  Vau! Tosi hienoa!

 3. Anne.Linna Says:

  muoriska, melkoinen satsi mehuja ja oikeita värejäkin lähti jo kotimaata kohti eilen appivanhempien mukana 🙂 Voi olla, että pitää käydä vielä santsaamassa…

 4. maijamirjami Says:

  Tuli tosi kauniin värinen, kun on enemmän murrettu kuin peruskirkas. Kadehdittaa… 🙂 Toivottavasti värinkesto on parempi kuin joissain blogeissa nähdyt harmillisen huonot yllätykset.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: