382812.jpg

Aman virkkausnurkassa on pyörähtänyt käyntiin tropiikkitäkkiprojekti. Allekirjoittanutkin on lupautunut mukaan. Tähän mennessä on valmiina muutama eräänä unettomana yönä väsätty lappunen.

Lappusten kooksi oli alkumetreillä määritelty n. 10*10cm. Oli todella vaikea pysytellä näissä mitoissa. Aina kun pääsi vauhtiin, piti jo lopetella. Olisi ihana tehdä vähän suurempi tilkku, jolloin pääsisi revittelemään oikein kunnolla erilaisten muotojen ja mallivirkkausten kanssa. Nyt sääntöjä on onneksi vähän muokattu ja seuraavat tilkut tulevat olemaan vähän isompia ja kenties eri muotoisiakin. Tällaiset on nyt valmiina.

vapaavirkkaus.JPG

Sattumalta kirjastosta oli tarttunut mukaan jo aiemmin aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Kirja sisältää todellakin melkoisen villejä malleja, mutta muutama kuva sai päänupin hyrisemään erilaisia ideoita ja toteutusvaihtoehtoja. Niistä lisää kenties joskus hamassa tulevaisuudessa.

Parin ensimmäisen tilkun virkkaamiseen katsoin vähän mallia tästä kirjasta. Tuntui, että virkkaaminen ei luonnistu yhtään ja vapaavirkkaus alkoi maistua puulta jo heti alkuunsa. Sitten heitin kirjan nurkkaan ja aloin todellakin virkata vapaasti ja johan alkoi luistaa. Nyt ei malttaisi enää pysyä ollenkaan erossa jämälankapussista!

virkkausmallit (1).JPG

Average Rating: 4.9 out of 5 based on 203 user reviews.

5 Responses to “”

 1. Mary Says:

  Mä olen kans joskus teinityttönä (noin 15 vuotta sitten) törmännyt ihan samaan kirjaan ja teinkin siitä tuon seinävaatteen mikä kannessa näkyy alavasemmalla virkkaamalla langanpätkistä. Se on vieläkin tallella.

 2. Ama Says:

  Herkullisen näköisiä! Juu, kannattaa tosiaan virkata ilman “malleja”, oman ajatusvirran viemänä. Ja suurempiakin saa tosiaan tehdä.

 3. Ultsi Says:

  Kiitos kirjavinkistä!

 4. Maaru Says:

  Tuo on kyllä vinkeä opus. Löysin sen kerran kirpparilta, ja vaikka olen virkannut sen opeilla vain yhden naaman, niin innostava se ainakin on!

 5. Revontuli Says:

  Kiitos kirjavinkistä! Tähän asti olen törmännyt melko tylsiin virkkausohjeisiin, mutta tuota taitaa kannattaa vilkaista minunkin.

  Hienoja tilkkuja!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: