Sain lopulta viimeisteltyä lasten kevättakit.

Kaavat on Ottobre-lehdistä. Materiaalina vakosametti ja trikookangas vuorina.

Takkeihin olen muuten aika tyytyväinen, mutta harmittamaan jäi mallien huomatava väljyys. Erityisesti pojan takki on järkyttävän leveä. Ounastelin kyllä tätä jo kaavoja piirtäessäni, mutta jotenkin halusin luottaa lehden kuviin, joissa takit istuvat mallien päälle loistavasti, enkä sitten vaivautunut mittailemaan lapsia. Oma moka. Mutta silti kyllä ihmetyttää, miksi lasten vaatteista tehdään tuollaisia säkkejä. Vai onko meidän lapset jotenkin normaalia hoikempia?

IMG_0976.JPG

IMG_0980.JPG

IMG_0941.JPG

IMG_0962.JPG IMG_0968.JPG

Average Rating: 5 out of 5 based on 178 user reviews.

23 Responses to “”

 1. rukkanen Says:

  Voeh, onpa kauniit takit! 🙂

 2. Päitsyli Says:

  Tulin vastavierailulle 🙂

  Kertakaikkisen ihana tuo tytön takki!

 3. Satu U Says:

  Vastavierailulla….olet kyllä suosikeissakin. Söpöt takit. Minäkin olen huomannut, että Ottobren mallit on leveitä…ainakin minä joudun aina kaventamaan jos niistä jotain teen.

 4. joko Says:

  takeista tuli tosi suloiset!

 5. Pia Says:

  Kauniit takit. Erityisesti tuo tyttöjen takki on viehättävän tyttömäinen olematta “ylihempeä”.

 6. Tiina K Says:

  Meillä myös välillä ihmetellään takkien leveyksiä. Hyvät noista tuli.

 7. Kiko Says:

  Tosi kauniita takkeja! Tytön takin vuorikangas on ihana!

 8. ilosilmukka Says:

  Ihan samaa voisin moittia minäkin, että leveitä tahtovat lasten kaavat olla. Varsinkin hoikalle lapselle on tosi vaikea löytää jotenkin sopivan mallisia vaatteita lehdistä. Olenkin viime aikoina monesti käyttänyt numeroa pienempää kaavakokoa, lisännyt vaan mittaa sopivasti.

  Niin ja kauniit takit 🙂 taas.

 9. JennyF Says:

  Kylläpä on kauniit takit! Äitini ompelee paljon, ja olen huomannut, että usein hänen tekemänsä lasten vaatteet ovat malliltaan tosi leveitä, eli olisiko kuitenkin joku mallien ongelma.

 10. Sanna Says:

  Todella kauniita takkeja!

 11. Kati Says:

  Hienot on takit! Myös valmisvaateissa olen ihmetellyt tuota leveyttä. Meillä tahtoo vaatteissa (selän) pituus loppua kesken, mutta leveyttä on joskus niin paljon, että mahtuisi melkein 2 lasta…

 12. Niina Says:

  Kiva kun vierailit. Ihanat takit olet tehnyt, eilen jo niitä kävin ihastelemassa.

 13. Nina Says:

  Vastavierailulla ja kiittämässä kommentista. Tuo koolailu oli kyllä tosi kivaa puuhaa ja nyt kun kesä tulla jollottaa niin pitää värjäillä tuolla ulkona lisää lankaa, ei tarvi roiskeita säikkyä. : )

 14. Niksu Says:

  Tulin piipahtamaan vastavierailulle 🙂
  Hulvattomia juttuja, todella kauniita kuvia ja aivan iiihania ja taidokkaita käsitöitä!

 15. Sia Says:

  Ihanat takit! Mistä numerosta tuo tytön takki on? Voisin toteuttaa sen itsekin.

  Ei teidän lapset varmaan yhtään normaalia laihempia ole, vaan itsekin olen jo monesti törmännyt erityisesti takkien runsaisiin leveyksiin. Tein pienokaiselleni 74 senttisen takin viime syksynä ja se meni vielä kolmevuotiaan reilunkokoisen poikani päälle (oli hälle kyllä reilu, mutta kyllä takkikin oli REILUSTI vauvan vaatetta suurempi). Takki on vieläkin liian suuri yksivuotiaalle, ehkäpä vuoden päästä se voisi olla jo sopiva 🙂 Hassua kyllä, että mallivaatteet istuvat mallien päälle paljon siistimmin…

 16. Sia Says:

  öh, siis 74 senttinen takki oli vain hiukan PIENI kolmevuotiaalle isokokoiselle pojalle ja samainen takki on tolkuttoman reilu yksivuotiaalle tyttölle… 🙂 Erityisesti leveys harmittaa.

  Lisäisimpä sitten vielä vinkin, että ihan kaikissa ko. lehden vaatteissa tuota leveyttä ei ole liikaa, mm. monet mekot ovat kokojen mukaisia ja istuvia.

 17. Susanna Says:

  Aivan ihanat takit! Todella huolellista työtä!

  Mä luulen, että mallit on tehty jostain tietynlaisesta kankaasta ja on ajateltu että on sellainen tuulitakkimainen pussittava takki. Sitten kun vaihtaa kankaan niin humps ei laskeudukaan yhtään samalla tavalla. Toinen mitä olen huomannut monissa ohjeissa, että hihat on älyttömän lyhyet, varsinkin verrattuna muuhun kokoon.

  Mä muuten tein tyttärelle takin 86cm kaavalla, ja yhä se menee kiinni, vaikka tytär muuten on varsin isokokoinen ja muut vaatteet noin 104 senttisiä…

 18. Anne.Linna Says:

  Kiitos kaikille kommenteista! 😀

  Sia, tytön takki on lehdestä 5/06. Alkuperäinen takki on villakangasta. Minä lyhensin helmaa n. 10 cm.

 19. Soile Says:

  Näyttävätpä takeissaan niin söpöiltä! Tuo leveys minuakin joskus ihmetyttää. Varsinkin paidoissa, jotka joskus ovat sekä lyhyitä ja leveitä, pituus loppuu mutta leveyttä pisaa. Mä monesti piirräkin kaavan numeroa kapeampana ja numeroa pidempänä. Paitsi housut, jotka pitää aina piirtää numeroa pienempänä. Poika on ilmeisesti lyhytkoipinen tjs.

 20. Joska Says:

  Ihana tuo tytön takki. Minä sitä olen jo lehdestä haikaillut. Ollapa tyttö jolle se ommella. Poikien vaatteet on lähes järkiään Ottobressa tosi leveitä. Teen yleensä kaksi numeroa pienempänä ja lisään vain pituutta.

 21. erja Says:

  Aivan hurmaavat takit, tulee ihan nuoruus mieleen, jolloin lapset oli pieniä ja minäkin ompelin kaikenlaista. Nyt ompelut on jääneet aikas vähiin muiden kiireiden jalkoihin. Kivaa. että on vielälkin olemassa sellaisia ihmisiä, jotka ompelee lapsilleen vaatteita. Iloisia kevätpäiviä!!

 22. satunainen Says:

  Niin, olen itse huomannut, että lasten mittoja kannattaa verrata kaavavalmistajan mittataulukoihin. Hoikalle lapselle otan reilusti pienemmän kaavan ja piirrän pituudet lapsen pituutta vastaavasta kaavasta. Näin menetellen olen saanut oikein sopivia vaatteita. Lapsissa on huomattavia eroja joten mittailu kannattaa

 23. Anonymous Says:

  Todella kaunis takki tytölle, ja siistiä työtä tuota pojankin takki, vaikka vähän reilulta näyttääkin.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: