Opinnoissa on meneillään loppurutistus ja kudonnan kurssi.

Tänään pääsemme kokeilemaan miten erilaiset materiaalit käyttäytyvät kangaspuissa. Jokainen tuo kaksi erilaista ja erikoista materiaalia kokeiltavaksi. Tulossa on mm. video- ja c-kasettien nauhoja sekä metallilankaa.

Itse sain hankittua pienen määrän hevosen jouhia, jotka kehräsin pikaisesti värttinällä. En käsitellyt saamaani jouhipussukkaa mitenkään, vaan annoin vain mennä. Ja sen näköistä langasta tulikin – välillä tosi ohutta ja välissä isoja möykkyjä. Mutta se ei haittaa, tuleepahan testattua samalla, miltä epätasainen lanka näyttää kudottuna. Kamalan vaikeaa kehrättävää tuo oli, kun oli niin karheaa ja jäykkää, eikä meinannut ottaa kierrettä millään.

heppalanka.jpg

Toinen testimateriaali on sukkahousuista leikattu “matonkude”.

sukkahousulanka.jpg

Lilat lampaankiehkurat on viimein karstattu ja pääsin värttinän kimppuun.

lilalanka.jpg

Ja aina kun vaan jokin väli löytyy, koetan ahkeroida bambulangan parissa. Nyt on kasassa yksi rukin rullallinen ja toinen tulossa. Sitten kertaamaan ja kenties viimein saisi puikoillekin jotain…

bambulanka.jpg

Average Rating: 4.9 out of 5 based on 250 user reviews.

6 Responses to “”

 1. Pikkumyy Says:

  Olet sinä vain hurja nainen! Oot miun idoli. Tuollaisia saat aikaiseksi ja hoidat perheenkin siinä sivussa. VAU!

 2. Anne.Linna Says:

  *punastuu* Kiitos kaunis 🙂

  Lasten nukkumaanmenon jälkeen vasta tämäkin mamma pääsee omia hommia tekemään… En minä sen ihmeellisempi ole kuin muutkaan. Mutta kiitos kuitenkin, tuli hyvä mieli kauniista sanoistasi.

 3. Palaga Says:

  Noista kuvista tulee aivan lapsuus mieleen ja äidin kehruukset.

 4. juuli Says:

  Ihania projekteja! Minäkin haluun tuollaiseen kouluun… mistä niitä löytää?
  Ja tuli taas hinku päästä omien bambujen kimppuun. Ihmettelen tosin, kun oma bambulankasi on pehmeää. Onkohan meillä eri bambua?

 5. HippulatVippulat Says:

  Tuli viikonloppuna puheeksi sattumoisin tuttavien kanssa lankojen kehruusta. Oletko koskaan kokeillut koiran karvaa – siis pitkäkarvaisen koiran 🙂 – kehrätä? Sanoovat, että tulee lämmin ja kestävä.

 6. Anne.Linna Says:

  En ole vielä kehrännyt, mutta olen karstannut satsin belgianpaimenkoirankarvaa ja lampaanvillaa sekaisin. Kätköissä on jonkin verran muutakin koirankarvaa ja saan sitä lisääkin varmaankin lähiaikoina. Odotan mielenkiinnolla, millaista lankaa syntyy. Kun vain joskus ehtisi…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: