Kudonnan kurssilla pääsimme kokeilemaan kaislanpunontaa.

Mukavaa hommaahan se on, mutta työlästä ja aikaavievää. Jos kotiini koreja tarvitsen, taidan suosiolla ostaa ne kaupasta. Tulee nimittäin yhdelle pikkukorille turhan paljon hintaa, jos laskee materiaalikulujen lisäksi vielä kuluneet työtunnit. Ja taitaaa työn jäljessäkin olla vielä toivomisen varaa jonkin verran.

Olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen aikaansaannokseeni.

kori.jpg

Jos alkaisi itse kerätä järvikaislat koria varten, kuluisi tuohon pikkukorin valmistusprosessiin jopa kaksi kuukautta. Kaislat tulee poimia yksitellen juuri oikeaan aikaan keruuajan ollessa vain noin pari viikkoa. Sitten kaislat sitkistetään ja kuivatetaan, mikä vie ainakin kuusi viikkoa. Kun halutaan kaislat ottaa käyttöön, niitä on liotettava hyvä tovi, jotta ne olisivat taipuisia ja punottavissa. Tämän pienen korin punomiseen minulla kului aikaa n. 2, 5 tuntia.

Average Rating: 4.9 out of 5 based on 231 user reviews.

4 Responses to “”

 1. Ultsi Says:

  Onpa söpönen kori!

 2. Teija Says:

  Sää olet niiiiiin taitava, tuo vyyhti, tämä kori… *huokailee*

 3. Palaga Says:

  Kaunis kori, kuin koru!

 4. Kiko Says:

  Kori on suloinen!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: