Piti päästä vähän irrottelemaan, kun muut projektit tuntuvat kestävän ikuisuuksia. Niinpä syntyi Siirille lanka, jonka nimesin Prinsessaksi ja herneeksi.

prinsessajahernelanka.jpg

Kokeilin ensimmäistä kertaa “core spinning”:iä eli kehräämistä valmiin langan päälle. Pieni nöttönen Aino-lankaa sai uudet vaatteet merinovillasta ja erinäisistä lisukkeista (sari-silkkiä, silkkikangasta, organzaa ja tehostelankoja). Lopuksi koko komeus kerrattiin vielä kultalangalla.

Lanka on minun kehräämäkseni todella paksua. Se oli kyllä tarkoituskin – kerrankin sai ottaa isot puikot esille ja tuli nopeasti valmista. Langasta tuli pipo, kun en äkkiseltään muutakaan keksinyt. Langan riittävyyden kanssa vähän oli jännittämistä, mutta 75g riitti juuri lapsen myssyyn. Lankaa jäi peräti pari metriä.
prinsessahattu.jpg

Topiaksellekin piti tietysti kehrätä pipolangat. Värien valinta olikin vaan huomattavasti hankalampaa. Niinpä levittelin villavaraston lattialle ja pyysin pojan itse valitsemaan mieluisat villanöttöset. Hetkeäkään empimättä hän osoitti petroolinsinistä ja oranssia merinotopsia, joten eihän siinä muu auttanut.

topiaksenlangat.jpg

Yksisäikeistä vaihtelevan vahvuista merinolankaa.Yritin tehdä paksua, mutta se tuntuu olevan minulle ylivoimainen tehtävä. On tämä kuitenkin paksumpaa kuin yleensä.

Sinistä ja oranssia yhteensä 80g. Tässäkin on seassa vähän tehostelankaa ja sarisilkkiä. Ja eikun kutomaan!

Average Rating: 4.6 out of 5 based on 225 user reviews.

6 Responses to “”

 1. neja Says:

  Voi kuinka kaunis kerä ja nätti pipo siitä syntyikin:)

 2. Anu Says:

  Ihana Prinsessa ja herne!
  Saako udella mitäköhän teet sillä jääneellä pätkällä. Jos kauniisti, samalla niiaten kysyisin niin olisikohan mahdollista saada sitä pätkää ihan omaksi ihasteltavaksi ja askarreltavaksi?

 3. Sigrid Says:

  Oi mitä ihanuuksia!

  Allekirjoitan myös väitteen siitä, että paksua lankaa on vaikeampi kehrätä kuin ohutta…

 4. Irja Says:

  Ei muuta voi kuin ihastella! …muiden taitoja. Äiti on joskus kehrännyt, taisin ehkä kokeilla, mutta… Tuo vaaleanpunaisen sävyinen pipo on kyllä todella ihana!

  Kivat sivut muuten muutenkin 😉

 5. Niina Says:

  Upeita lankoja olet kehrännyt. Eipä ole tullut mieleen että jonkin langan päälle voisi kehrätä.
  Löysin kirjastosta Kehrääjän kirjan mutten muuta asiaan viittaavaa. Virkailija kysyi minulta että onko kehrääminen ja huovutus sama asia? *huokaus* Keskustelusivuille en päässyt kirjautumaan, kielipääkin loppui kesken.

 6. Marja Says:

  Kauniita lankoja!

  Sellaisella uuden mallisella pystyrukilla ilmeisesti kehräät? Minä olin viime viikonloppuna kehräyskurssilla ja tavoitteena oli, että oppisin kehräämään edes paksua ja möykkyistä “taidelankaa”, mutta perinnerukkipa ei ymmärrä mitään nykyajasta… Sillä ei paksu lanka kehräänny mitenkään, vähänkin kun liian paksua tulee, niin rukki lakkaa vetämästä lankaa puolalle. On siis pakko opetella kehräämään ohutta lankaa 😛

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: