Omat säännöt

Olemme yrittäneet selittää lapsille, että eri perheissä voi olla hieman erilaiset säännöt. Samoin mummulassa ja paapan mökillä noudatetaan isäntäväen sääntöjä.

Lasten iltarutiineihin kotona kuuluu joko iltasatu tai unilaulut, ei molempia – iltatoimet venyisivät muuten ihan mahdottomiin. Eräänä iltana Siiri toivoi, että laitettaisiin unilaulut soimaan, vaikka iltasatu oli jo valittu ja luettu. Kieltäydyin laittamasta ja toivottelin hyvää yötä. Siihen Siiri:

– Sitten kun minä olen äiti, minulla on ihan eri säännöt: Sohvalla saa hyppiä. Ruokapöydässä saa istua niin pitkään, kunnes ruoka on hävinnyt. Jos syö reippaasti, saa jäätelön. Jos tulee jäätelöauto, saa pyytää jäätelöä ja minä lupaan sen. Ja jos pyytä iltasadun ja unilaulut, niin minä laitan. Minä peittelen ja laulan vielä päälle.

Oli sen verran hyvät perustelut, että oli pakko tehdä poikkeus.

One Response to “Omat säännöt”

  1. Pekka Says:

    Siiri on selvästi vahvatahtoinen nuori nainen 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: