Saanko esitellä toisen maskottiehdokkaan: Jämälankakuoriainen aka villavällykuoriainen.

kuoriainen (2) (Custom).JPG

kuoriainen (Custom).JPG

Koska tämä maskottipoloinen on todellakin syntynyt jämähahtuvapätkistä, väritys on aika karmaiseva… Mutta koska jämälankakuoriaisten lajipiirteisiin kuuluu uniikki väritys, voi olettaa, että kauniimpiakin yksilöitä on olemassa – ainakin tulevaisuudessa, toivottavasti. Jämälankakuoriainen näkee unia uusista jälkeläisistä:

Edit: Nämä kuoriaiset ovat vain pikaisen kuvankäsittelyn tuloksia, unikuvia siis…
modified5.jpgmodified1.jpg

modified2.jpgmodified3.jpg

Ja näin niitä syntyy:

Tarvikkeet: 4, 5 mm sukkapuikot, 4, 5 mm virkkuukoukku. kaksinkertaista hahtuvaa tai muuta huopuvaa lankaa. 6 pientä kiveä, helmiä.

Kuori: luo 48 s, jaa 4 puikolle. Neulo 4 krs o. Tee 5 krs:lla pompulat aina puikon 6. ja 12. s:lla: (Pompulat virkataan erillisellä langalla, jota kuljetetaan työn takana.) *Vie koukku s:aan, lanka koukulle ja vedä s:n läpi, lk*, toista *-* vielä 2-3 kertaa, koukku s:aan, lanka koukulle ja s:n läpi, vedä lanka kaikkien koukulla olevien lankojen läpi ja tee vielä kjs. Siirrä s puikolle “neulottujen puolelle”. Tee pompulat joka 4 krs vuoroin 6. ja 12 s:lla ja vuoroin 3. ja 9. s:lla. Kun olet tehnyt kolmannet pompulat, aloita kavennukset: neulo 2 o yht. aina puikon alussa ja keskellä joka 2. krs. (Muista tehdä pompulat joka 4. krs!) Kun jäljellä on 4 s, katkaise lanka ja vedä s:den läpi.

Pohja: luo 48 s, jaa 4 puikolle. 1 krs o, neulo 2 o yht. joka krs:lla puikon alussa, kunnes jäjellä on 8 s. Katkaise lanka ja vedä s:den läpi.

Pää: 21 s, jaa 3 puikolle. Neulo 5 krs, neulo sitten 2 o yht aina puikon alussa joka 2 krs, kunnes jäljellä on 9 s. Kavenna sitten heti ilman välikerrosta vielä kerran = 6 s. Katkaise lanka ja vedä s:den läpi.

Jalat: pyörittele pienten kivien ympärille hahtuvaa. Sido pallukan ympärille lanka ja virkkaa sillä n.10-15 kjs. Tee kuusi samanlaista jalkaa ja kiinnitä ne pohjaosaan.

Tuntosarvet: virkkaa n. 10 kjs.
Lenkki selkään: Virkkaa n. 10-15 kjs ja kiinnitä lenkki selkäosaan.

Huovuta osat 40 asteessa pesukoneessa muun pyykin seassa. Muotoile kosteana. Täytä vanulla kuori ja ompele pohja käsin paikoilleen. Täytä pää vanulla ja kiinnitä kuoreen. Katkaise tuntosarvet sopivan mittaiseksi, taita kahtia ja kiinnitä käsin päähän. Kirjaile helmillä (tai langalla) silmät.

Ennen huovutusta osat näyttivät tältä:

kuori (Custom).JPG

Average Rating: 4.6 out of 5 based on 267 user reviews.

6 Responses to “”

 1. Helminalle Says:

  No jopas jotakin. Valloittavat Villavällykuoriaiset valloittavat valtakunnan…
  Hän on ihastuttava :)!

 2. Myy Says:

  Tuossa sinulla oiva myyntiartikkeli. Söpösen näköisiä ovat. 😉

 3. Villasatu Says:

  onpa hauska:-) Toi olis sopinut hyvin elokuvaan “ötökän elämää”, siinä oli just tuollaisia hyväntuulisen pyöreitä otuksia.

 4. Santra Says:

  Voih, että on herttaisen näköinen otus. Värityksestä tulee mieleen, että jos se vaikka on vähän vanhampi ja arvokkaampi jo tummentuneissa väreissään. Mutta vetreä ruumiiltaan ja skarppi mieleltään:)

 5. Anne.Linna Says:

  Kiitos Helminalle, Myy, Villasatu ja Santra kommenteistanne. Tulin tosi hyvälle tuulelle. Itse olin vähän harmissani, kun ötökän väritys ei passaa minun värisilmään. Muutenhan ötsky on ihan hauska, mutta tuo väritys jäi tosiaan kaivelemaan mieltä ja tuntui, että kehtaako tätä edes esitellä. Mutta mukava kuulla, että ei se nyt ihan fiasko sitten ollutkaan 😉 Santra keksi niin oivan selityksenkin väritykselle. 😀

 6. Maria Says:

  Ihana tämä jämälankakuoriainen kuin myös tuo matonen!! Ja suurkiitos että olet laittanut ohjeet niihin, täytyypä heti kokeilla 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: