Melkoisen puurtamisen jälkeen Siirin lierihattu on valmis. Melko monta kertaa piti purkaa ja tehdä uudelleen, ennen kuin lopputulos oli mieleinen. Ensin tein liikaa lisäyksiä, joten päällysosa jäi rumasti kupruilemaan. Sitten sain hattuun kauniin päänmuodon, mutta hatusta oli tulossa liian iso. Kolmas purkuoperaatio tuli lierin kohdalla, kun siitäkään ei tullut mieluinen kertayrittämällä. Mutta nyt se on hyvä.

Lankana on Novitan Tennessee upean punaisena. Olisin halunnut tehdä Siisi-laukkuun sopivan vaaleanpunaisen hatun, mutta Siiri oli niin vahvasti sitä mieltä, että hatun on oltava punainen. Piste.

Hattu on 2, 5 mm koukulla virkattu (päällinen tavallisilla pylväillä ja lieri simpukkamallilla). Alareunassa on reikärivi silkkinauhaa varten, joka on kylläkin vielä kaupassa. Kuvausta varten kaivoin esille “kunhan vaan joku” -nauhan.
Lierin voi asetella näin:

Punahattu (1) (Custom).JPG

Tai näin:

Punahattu (Custom).JPG

Edit: Ohje on nyt lisätty.

Average Rating: 4.8 out of 5 based on 232 user reviews.

17 Responses to “”

 1. Susanna L-A Says:

  Todella kaunis hattu!

 2. Susanna Says:

  Ihana hattu! Mulla on meneillään just tuollainen purkuoperaatio Melindan hatun kanssa. Kuin voikin olla niin vaikeaa saada ne lisäykset sopivasti! Miten tuon simpukkamallin kanssa teit lierin lisäykset? Vai teitkö ensin lisäykset ja sitten simpukkamallin vasta? vai…. virkkaus on aika hepreaa. Mutta usein tulee silti kaunista 😀

 3. Anne.Linna Says:

  Susanna, mulla on tarkoitus kirjoitella ohje ylös, että säästyisin ensi kerralla samanlaiselta purkamiselta. Laitan ohjeen tänne blogiin, niin siitä näet ne lisäykset 🙂

 4. Susanna Says:

  Ihanaa, kiitos! Piti muutenkin sanoa tuohon edelliseen postiin, että kyllä minä ainakin olen suuresti kiitollinen että olet viitsinyt ohjeita kirjoittaa, ja mun to do -lista on pidentynyt 😀

 5. Mermaid Says:

  Kaunis hattu! Tuollaisen voisi tehdä itselleenkin 🙂

 6. Krista Says:

  OI MITEN IHANA!!!
  Pitäskö pojat tollasta??? (ai ei vai? hm!)

  Kyllä sinä olet taitava (ja kärsivällinen, minulla ois saattanut jäädä tekemättä siinä viimeistään toisen purkamisen kohdalla..).
  Tais olla sinun jossain kuvagalleriassa kuvia sorminukeistakin, jotka oli syötävän suloisia!!

 7. Villasukka Says:

  Kaunis! Vein äsken sellaisen perusyksinkertainsen pinkin hatun lahjaksi, mutta tuon voisin tehdä itselleni.

 8. carita Says:

  Kaunis hattu ja kiitokset tästäkin ohjeesta 🙂

 9. terhi Says:

  Ihana hattu! Olenkin etsiskellyt virkatun hatun ohjetta, eipä tarvi enää. 🙂 Menikö sulla koko kerä Tennesseetä, vai jäikö paljon yli? Mulla olisi sopivia mutta korkattuja keriä, ja mietin että saisinko tehtyä hatun niistä.

 10. Anne.Linna Says:

  Kyllä tuohon melkein koko kerä meni. Yhden, maksimissaan kaksi kerrosta olis voinut tehdä lisää korkeutta lieriin. Eli ihan vähän vain jäi yli. Jos tekee yhtään isomman hatun, niin sitten kyllä kannattaa varata täysi kerä.

 11. Sia Says:

  Ihana hattu!

 12. mursuliina Says:

  ompa suloinen. minusta on ainakin tosi ihanaa, että jaksat kirjotella ohjeita ylös. vaikka ei tekisikään ihan samanlaista, voi saada hyviä vinkkejä sun ohjeista. oi siisi-laukku viehättää mua kovasti ja nyt hänel on hattukin!

 13. Maikki Says:

  Hei, upea hattu.
  Kiitokset ohjeesta. Olen tulostanut sen talteen ,kuten laukun ohjeenkin ja odottelen aikaa niiden toteutukselle.
  Sinulla on hyviä ideoita ja upea kädenjälki ja kuviasikin on iloa katsella. Kiitokset
  terkuin Maikki

 14. golden Says:

  Hei!
  Päädyin sivullesi Carita’s Corner -blogin kautta. Ihastuin tähän hattuun heti, ja tein sen tytölleni. Tuloksen voit nähdä blogissani! Kiitos kauniin hatun ohjeesta! Blogisi on upea kauniine kuvineen; olet suosikkilistallani! ;D

 15. lellukka Says:

  Hei! Onpas ihana kesähattu.. Mistä tuon ohjeen löytää? Kiittäen Lellukka

 16. Anne Says:

  Lellukka: ohjeeseen on linkki postauksen lopussa sekä blogin sivupalkissa nimellä Simpukkalierihattu.

 17. Masiina Says:

  Nyt on valmiina meikäläisen viritys tästä ohjeesta. Lankana tosin Nivitan luxus cotton ekopuuvillalanka (luomua siis) ja koukkuna nro 4. Lieriä en tehnyt ihan loppuun vaan lopetin siinä vaiheessa kun piti kääntää. Tuli kiva niinkin.

  Kiitos hyvästä ohjeesta!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: