Juuli kehräilee aivan syötävän ihania lankoja. Minä olen kehräillyt tähän asti vain värjäämätöntä suomenlampaan villaa ja pyrkinyt mahdollisimman ohueen ja tasaiseen lopputulokseen. Juuli kuitenkin sai minut innostumaan värjätyn villan kehräämisestä eläväpintaiseksi, kiinnostavaksi, jännittäväksi langaksi.

Kokeilin kehrätä huovutusvillaa, sitä kun on kertynyt varastoon sävyä jos toista, eikä saatavilla ollut kummempaakaan näin äkkiseltään. Karstailin käsin eri värejä sekaisin, harmaata ja lilan eri sävyjä. Hahtuvista sitten kehräsin värttinällä paksuhkoa tarkoituksella epätasaista lankaa. Mukaan ymppäsin vielä muutamia villatuppoja mielivaltaisesti.

lankaa (Custom).JPG

lankaa (1) (Custom).JPG

Kyllä oli vaikea kehrätä, kun oli tähän asti pyrkinyt juuri päinvastaiseen lopputulokseen! Mutta äkkiä sitä sormet oppii ja mukautuu. Ihanan nopeasti syntyi valmista. Lanka on todella karheaa, mikä valitettavasti rajoittaa sen käyttöä. Mutta tämä olikin harjoittelua tulevaa varten… Siitä lisää toivottavasti muutaman kuukauden sisällä.

Average Rating: 4.8 out of 5 based on 215 user reviews.

6 Responses to “”

 1. Susanna Says:

  Vau, tosi ihanan näköistä!

  Vaikuttaako siihen karheuteen se villa itsessään, vai se miten se on karstattu? Mä en ymmärrä mitään tuosta työvaiheesta…

 2. Anne.Linna Says:

  Susanna, kiitos kommentista 😀

  Huovutusvillassa kuidut ovat hyvin lyhyitä, siksi langasta tulee niin karheaa.

 3. Eevis Says:

  Tosi hienoa lankaa!!! Siinä neulekoneen mukana on varmaan sellaistakin tavaraa, joka ei sovi yhteen toistensa kanssa, laitoin kuitenkin kaiken paketissa itse saamani mukaan, kun en ollut ihan varma jos ne on sittenkin tärkeitä. Voin lähettää sinulle vielä kuvan, missä olen itse kasannut koneen ylä- ja alatasoineen, niin saat ehkä siitä jotain apuja. Sain siis itse koneen kyllä koottua, mutta neuloessa jokin tökki ja kelkka jumittui. Nyt kun olen äidin koneella vähän neulonut, niin ainakin yksi mikä kannattaa tarkistaa on kelkan harjakset, jos ne hapsottaa, niin ei välttämättä onnistu. Toivottavasti saat jossain vaiheessa koneen toimimaan!

 4. juuli Says:

  Onpa tosi nättiä villaa! Häivähdys purppuraa, mainion nimenkin keksit!

 5. Anne.Linna Says:

  Eevis, jos vaan suinkin viitsit laittaa sen kuvan, niin olisin tosi iloinen. (sähköpostiosoite löytyy “tietoja”-sivulta) Ihan varmasti siitä olisi apua. Kyllä minäkin sen koneen sain melkein kasattua, mutta aika loppui sitten lasten nukkumaan menon takia kesken… Muutama neula näytti ainakin olevan ihan kierossa, ne pitäisi vaihtaa ainakin. Kiitos vielä avustasi!

 6. catarina Says:

  Niin ihanan “vanhanaikaisen ” näköistä lankaa, kyllä minäkin vielä joskus yritän tuota kehräystä.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: