Mikä tämä on?
topponen (3).JPG

Kaikki juontaa juurensa siihen, kun noin vuosi sitten sain mieheni tädiltä kassillisen hänen kirjahyllynsä aarteistoa. Pussin kätköistä löytyi mm. vanha käsityökirja pohja- ja reikäompelusta. Mukana oli myös kaksi hänen opiskeluaikaista käsityön näytekansiota, joiden välistä pursuili lehdistä talteen leikattuja käsityöohjeita ja ideoita.

Eräänä iltana intouduin selaamaan nuo lippuset ja lappuset läpi ja tein aivan ihanan löydön.

topponen (4).JPG

Tasona neulotut töppöset olivat mielestäni yksinkertaisuudessaan nerokkaat. Ne oli kuitenkin toteutettu ainaoikein- ja patenttineuleella, joista kumpikaan ei nauti suurta suosiotani. Ohjeet olivat myös hämmästyttävän ylimalkaiset. Niinpä kehittelin oman versioni töppösistä. Valmiina on vasta tuo yläkuvan yksi sukkanen, mutta en malttanut enää odottaa, vaan oli pakko tulla heti hehkuttamaan tätä uutta vanhaa innovaatiota…

topponen (1).JPG

topponen.JPG topponen (2).JPG

Minun töppöseni on tehty kierretyillä silmukoilla toteutetulla palmikkoresorilla ja sileällä neuleella Nalle-langasta. Ohje luvassa lähiaikoina.

Average Rating: 4.4 out of 5 based on 160 user reviews.

7 Responses to “”

 1. Helminalle Says:

  Onpas södeliini!

  SeijaP:n blogissa muistaakseni oli tuontapaisten tossujen kuva jokin aika sitten. Oot tehnyt nyt niin ihanan naisellisen version, että olis tosi kiva vilkaista sitä ohjettakin :).

 2. Anne.Linna Says:

  Kiitos Helminalle! Kävinpä kurkkimassa SeijaP:n blogissa ja niinhän siellä oli juuri samaisella mallilla tehdyt tossut. Ja selvisipä sekin, että Novitassa (6/2002?) on ollut myös ohje noihin alkuperäisiin versioihin. Ja minä kun luulin tehneeni todellisen löydön…

 3. Kati Says:

  Ohjetta odotellen!!!!:smile:

 4. derea Says:

  Ekaks ajattelin että pipo, mutta kun olikin kuva-arvaus, arvasin oikein koska oon itekkin tehnyt tuollaiset 🙂 (tai vasta yhden, ja se ei ole noin nätti) Mä ompelin ton sauman kokonaan, että tossa narujen ja varpaiden välissä ei ole aukkoa, mutta auki jättämällä se varmaan joustaa enemmän ja sopii erikokoisiin jalkoihin paremmi 🙂

 5. tiinav Says:

  Onpa ihanat! Onko miehesi täti opiskellut opettajaksi/käsityönopettajaksi vai miksi hänellä on näytekansio? Nykyäänkin luokanopekoulutuksessa tehdään käsitöistä näytekansio!

 6. Anne.Linna Says:

  Tiinav, kyllä hän on aikoinan luokanopettajaksi opiskellut ja siksi tuon kansion tehnyt. Itsekin kansioita väsänneenä en raskinut näitä poiskaan heittää, vaikka samat jutut on nyt siis kahdesti. On niissä kansioissa vaan melkoinen homma…

  Derea, oliko sulla ohje noihin sun tossuihin jossain? Ja laitahan kuvia esille sinäkin 🙂

 7. Kanerva Says:

  Ihastuttavat! Olisi kiva saada ohje ennen joulua, tuollaiset neuloisi mielellään pukinkonttiin 🙂

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: