Ostoksia

Edit: Lankakuppa, josta alempana kerron, on nimeltään Just ImaginKnit. Heidän kotisivuillaan voit käydä kurkkimassa kuvia, joiden taustalla näkyy vilaukselta niitä iki-ihania lankoja. Harmi, kun ei itsellä sattunut kameraa mukaan…

Tilasin Amazonilta muutaman kirjan, jotka saapuivat jo päiviä sitten. Kaikki on kaluttu läpi kannesta kanteen jo pariinkin otteeseen – loisto-ostoksia! (Kiitos vaan Juulille ja Sialle vinkeistä!)

IMG_9400.JPG

Tänään pääsin vihdoin vierailemaan paikallisessa lankakaupassa. Ja voi varjele, mikä paikka se olikaan! Olin pökertyä siihen paikkaan, kun astuin putiikkiin sisälle. Mykistyin täysin nähdessäni kaikki ne ihanat langat. Hyllyt pursuilivat mitä erilaisimpia designer-lankoja. Oli mohairvirityksiä, merinoa, bambua, silkkiä ja kaikkea siltä väliltä puhumattakaan tehostelangoista. Käsinvärjättyjä ja -kehrättyjä ihanuuksia kaikissa sateenkaaren väreissä. Muhkuraisia, ohuita, pörröisiä, sattumilla ja ilman. Paratiisi!

Kyllä meinasi itku tulla, kun mieleen putkahti kuva Prisman Novita-tarjonnasta. Miksi ihmeessä me suomalaiset halutaan aina vaan tyytyä niihin tylsiin seiskaveikkoihin, kun me voisimme vaatia sillä rahalla jotain aivan muuta? Ja ne pätkärääkätyt Nallet – voi yök! Voi olla, että en ehkä palaakaan enää takaisin kotiin…

Suomen lankakaupoissa on onneksi tarjolla muutakin kuin Novitaa, mutta voi miten sovinnaisia kaikki ne langat ovatkaan verrattuna näihin. Tämän maan sukkalangatkin oli käsinvärjättyä merinoa, syötävän ihanissa väreissä. Jos kerran käsin neuloo, niin minun mielestäni ansaitsee myös sellaiset langat, ettei työ mene hukkaan.

En ollut osannut edes kuvitella sellaisia lankoja olevan olemassakaan, mitä tänään näin. Arvatkaa vain mikä myllerrys kävi pääkopassa, kun kuvitteli mitä kaikkea ihanaa niistä langoista saisikaan. Hinnat vain olivat melko suolaisia, joten hyllyyn jäivät – ainakin toistaiseksi. Jotain sentään lähti mukaan (miehen mielestä kylläkin aivan liikaakin), kun olivat 60% alennuksessa ja osan sai yhdellä taalalla.

IMG_9403.JPG

Kimallehörhölankoja tehosteiksi tuleeviin kehräyksiin sekä neljä kerää (enempää ei valitettavasti ollut) unelman pehmeää kashmir 65/silkki 35-sekoitetta.

Kuituja olen tilaillut netistä melkoisen määrän, mutta vain pieni osa niistä on vasta saapunut perille. Odottelen niitä saapuvaksi lähipäivinä, palaan asiaan siis tuonnempana.

One Response to “Ostoksia”

  1. juuli Says:

    Nonniin, kiva nähdä etten ole ainoa, joka menee Ameriikan tarjonnasta sekaisin. Kiitos, tämän lukeminen auttaa ensi hätään oman pahanlaatuiseen morkkikseeni!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: