Käsityömessujen saalis

Viikonloppuna Oulussa olleilla käsityömeissuilla oli tietysti pakko päästä käymään. Tämä tyttö rymisteli ensimmäisten joukossa sisään, jotta ehtii hypistellä kaikkea kaikessa rauhassa ennen kuin on lapsenhoitovuoro vaihtuu taas minulle.

Erehdyin ostamaan heti ensimmäiseltä kojulta lapsille paidat ja miehelle synttärilahjan, joten budjetti ei antanut myöten kovin kummoisiin lahjuksiin itselle.

Angorinan kojulta ostin kuitenkin koirankarvalankaa. Koirankarvaa on kaapissa jemmassa odottamassa kehräämistä, mutta karstaan pölistelen niitä vasta kesällä. Näistä on hyvä ottaa mallia ja pyrkiä samaan. Ihanan pehmoisia ja varmasti lämpimiä!
koirankarvalankaa.JPG

Viereisestä kojusta ostin kierrätetystä sarisilkistä tehtyä lankaa. Olihan siinä kaikkea ihanaa Norosta Regiaan, mutta pakko oli karsia. Sarisilkkilanganpätkiäkin on pussillinen kehräämistä odottamassa. Nämä olivat niin ihania, etten voinut vastustaa kiusausta. Ja kun en ole sarisilkkiäkään koskaan ennen kehrännyt, on hyvä olla jotain mallia käsillä.
sarisilkkilangat.JPG

6 Responses to “Käsityömessujen saalis”

 1. Soile Says:

  Mitens minä en tuota sarisilkkiä huomannut? No, laskun loppusumma oli kyllä ilman tuotakin ihanuutta tarpeeksi iso 🙂

 2. Anne.Linna Says:

  No, siinä kojulla oli koko ajan semmoinen tungos ettei paremmasta väliä. Kolmannella yrittämällä minäkin vasta pääsin niin lähelle, että nuo bongasin. 😉

 3. Linda Says:

  Heissan!
  Utelisin, että mitä tuo koirankarvalanka suunnilleen maksoi ja minkähän rotuisesta koirasta se on ? Itse olen huovuttanut Suomenlapinkoiran karvaa yhdessä lampaanvillan kanssa. Kehrätä en valitettavasti osaa.

 4. Anne.Linna Says:

  10€ 100g:n vyyhti. Myyjäkään ei osannut kertoa mitä rotua koirat ovat. Karvat lajitellaan värien mukaan, joten langassa voi olla monia rotuja sekaisin.

  Tuo lapinkoiran karva kuulostaa hyvältä, varmasti tosi pehmoista ja lämmintä!

 5. Linda Says:

  Hintavaa, mutta toisaalta ymmärrän, koska työmäärä on valtava.

  Jos haluat kokeilla lapinkoiran karvan kehräystä, niin voin laittaa niitä talteen ja lähettää sulle. Se on niin pehmeää, että laittaisin lampaanvillaa joukkoon. Tulisi varmasti pehmoiset ja lämpimät lapaset tms. Koirani on suurimmaksi osaksi musta, mutta tassuissa, päässä ja rinnassa on valkoista ja ruskeaa. Karva/pohjavilla on siis aika sekaväristä tai mustan harmaata. Tällä hetkellä ei irtoa paljon, mutta kesällä lähtee suurinosa.

 6. Anne.Linna Says:

  Linda, jos vain suinkin viitsit kerätä koirasi karvoja ja lähettää niitä minulle, niin olisin tosi iloinen. Laitatko mulle vaikka sähköpostia, niin sovitaan tarkemmin: anne ät linnat piste com

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: