Pörröiset Haukku-sukat

Oulun käsityömessuilla ostin Angorinalta Haukku-koirankarvalankaa pari vyyhtiä. Valkoinen niistä on muotoutunut nyt ihanan pörröisiksi, pehmoisiksi ja lämpöisiksi sukiksi.

IMG_0054.JPG IMG_0056.JPG

Sukat menevät anopille. Kuvassa ne ovat allekirjoittaneen jaloissa, joten saattavat näyttää hieman reilunkokoisilta.

Lanka oli aika paksua, joten halusin keventää vaikutelmaa pitsineuleella. Mallikuvio on oma variaatio Traditional Knitted Lace Shawls -kirjassa olleesta Snowbell pitsikuviosta.

Ensimmäistä kertaa tein sukkiin tiimalasikantapään ja hyvin onnistui. Mielestäni tuo kantapää näyttää sirolta ja sopi siksi myös osaltaan keventämään vaikutelmaa.

Koirankarvalanka oli erittäin mukava uusi tuttavuus. Onneksi sitä on vielä toisen vyyhdin verran, niin saa toisetkin sukat väsätä. Jäljelle jää vielä molemmista vyyhdeistä sen verran lankaa, että uskoisin niistä syntyvän vielä yhdet kaksiväriset sukat.

3 Responses to “Pörröiset Haukku-sukat”

 1. heidi Says:

  Nuo sukat ovat varmasti ihanan tuntuiset! Olen miettinyt, tekisikö kissankarvalla neulehommissa mitään, mutta se ei taida olla kovin käyttökelpoista.

  Olen jo pitkään seurannut blogiasi ja ihaillut sekä projektejasi että niistä otettuja upeita valokuvia. Saanko udella, mikä kamera sinulla on? Tietysti olen myös nauranut ja äimistellyt fiksun tyttärenne juttuja!

 2. Anne.Linna Says:

  Kiitos, Heidi!

  Minä kehräsin kissankarvaa jokunen aika sitten. Ihanan pehmoista, mutta karvat olivat sen verran lyhyitä, että karvoja irtoili langasta. Pitää joskus kokeilla vielä toisen kerran, kun kehruutaidot ovat vähän karttuneet. Riittävän pitkät karvat toimii kyllä. Huovutuksessa kissankarvat menee varmasti tosi hyvin.

  Kamera on Canon EOS 20D. Huippuihana vehje, sillä on ilo kuvata 🙂

 3. Susanne Says:

  English? Well I hope so. I saw or I guessed I saw yous used this dog/sheep yarn? Can you please tell me where you got it, I have been itching to try it out but can’t seem to find it anywhere here in Scotland or online.

  I would really apprechiate your help! If it makes any difference I speak german and french, too.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: