Edit: Sattumalta tämän postauksen kuva sopii mielestäni hyvin valokuvatorstain tämän viikon teemaan “vastakohdat”, joten siirsin sen tähän ensimmäiseksi.

huivilangat.JPG

Kehräsin messuilta ostetun sarisilkkilangan kaveriksi yksisäikeistä mustaa merinosillkiä. Kehrätty lanka on ihanan pehmoista ja kiiltävää.

Taustalla näkyy kehräämätöntä villatopsia. Merino on mustaa ja seassa on värjäämätöntä silkkiä.

mustavillasilkki.JPG

Ajatuksena oli tehdä miehelle ylellinen kaulahuivi pituussuunnassa neulottuna – sarisilkistä muutamia raitoja mustalle pohjalle. Tein mallitilkun, ja mies kauhistui sarisilkin väri-iloittelusta niin, että homma tyssäsi siihen. Ja tuo sarisilkki oli sen verran paksumpaa ja jäykempää, etteivät ne senkään puolesta oikein sopineet keskenään.

Kehräsin sitten mustalle merinosilkille kaverin monivärisestä n.30g:n merinotopsinäytteestä. Topsina värisekoitus näytti mielestäni kamalalta, mutta siitä tulikin kerrassaan upean väristä lankaa. Vyyhdillä olevasta langasta sitä ei huomaa, mutta lanka on itseraidoittuvaa upeissa syksyn sävyissä.

IMG_0002.JPG IMG_0004.JPG

Nyt pitäisi vielä keksiä mieluinen malli – ainaoikein ei kamalasti inspiroi. Toisaalta, olispa helppo lastennukutusneule…

Average Rating: 4.7 out of 5 based on 201 user reviews.

2 Responses to “”

  1. catarina Says:

    Ammattitaitoisen kehrääjän tuntee siitä, että hän osaa arvioida oikein karvakasan. Vastasit angoraa olevan 67 gr ja oikea vastaus on 59gr ONNEA. ilmoittele mun emailiin jonka löydät blogista osoitteesi niin iso kevyt kirjekuori lähtee matkaan.

  2. helanes Says:

    Hienoja, sanan monessa eri merkityksessä, lankoja.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: