Villatakkiprojektin kuulumisia

Vihreä lanka, jonka olen ristinyt kukkaniityksi, on jo alkanut muotoutua villatakiksi. Takakappale on jo valmis. Kuvassa se on tosin vasta puolivälissä. Alla näkyy myös varta vasten tätä projektia varten ostamani 4,5mm bambupuikot.

villatakki (1).JPG

Puikkojen ostoreissulla Maakarissa oli työnäytös keraamisten nappien teosta. Silloin tuli mieleen, että kun takkilangat on kehrätty itse, malli suunniteltu itse ja työ neulottu itse, niin pitäiskö sitä sitten napitkin vielä…? Keraamiset napit on sikäli pois laskuista, kun ei ole polttouunia (ellei sitten lähde työpaikalle “keikalle”). Olisko muita ideoita?

Tässä vielä pari kuvaa neulepinnasta. Jotenkin minua on alkanut viehättää etenkin tuo nurja puoli.

villatakki.JPG villatakki (2).JPG

Melko kova homma on noissa silmukkamäärien ja kavennusten laskemisessa! Aiemmin esittelemäni Kotilieden malli oli vain inspiraationa. Kaikki takin mitat meni uusiksi puhumattakaan silmukkaluvuista. Mutta sehän ei ole mikään yllätys.

4 Responses to “Villatakkiprojektin kuulumisia”

 1. Julia Says:

  Upeaa pintaa tulee! Mites olisi polymeerimassat nappien tekoon? Ne voi paistaa kotiuunissa ja värejä löytyy pilvin pimein. Itse tykkään Fimosta, mutta toiset vannoo Cernitin nimeen. Hintakaan ei päätä huimaa; Sinellissä oli ainakin viime viikolla 3 pakettia 5 e.

 2. Kati Says:

  On muuten ihan “sun värinen” tuo lanka. 🙂
  Mites virkatut napit? En kyllä hoksannu mihin kohti ne tulee…

 3. sanna Says:

  Upea lanka! Tulee varmasti kaunis neule. Entäs puiset napit?

 4. Kanerva Says:

  Miten olisi puiset napit? Uskoisin sopivat hienosti tuohon neuleen väriin. Kauniilta näyttää!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: