Eräässä käsityöliikkeessä silmiini sattui epämääräisen näköinen lankapussukka. Myynnissä ollut pussi sisälsi langanpätkiä. Kyllä, todellakin – langanpätkiä.

Hieman huvittuneena pyörittelin pusseja käsissäni, kun myyjä puuttui peliin. Askartelijoillejan pussit tietysti on tarkoitettu, langanpätkäpussi on varmasti käyttökelpoinen moneenkin juttuun. No niin tietysti.

Meinasin jo jatkaa matkaa, kun yhden pussin sisällä pilkisti pellavaa. Muuten pussi oli täytetty riemunkirjavalla sekoituksella villa- ja puuvillalankaa. Silloin alkoi nupissa surista – hei, voiskohan näitä kehrätä?

Puoli-ilmainen pussi kainaloon ja kotia kohti. Epätoivoinen yritys muiluttaa pussi kotiin miehen huomaamatta epäonnistui surkeasti, mutta ilmeisesti mies ei enää ihan pienistä hätkähdäkään, kun ei suuremmin asiasta kommentoinut.

Villa- ja puuvillat odottavat hamaa tulevaisuutta, mutta pellavat pääsivät käsittelyyn.

IMG_0408.JPG

Pellavat olivat yksisäikeistä kankaankudonnasta jäljelle jäänyttä lankaa – tutkaimia. Pätkät olivat 0, 5-1m mittaisia. Solmin pätkät pitkiksi säikeiksi ja kertasin ne rukilla. Solmukohdat piilotin pyörittämällä lankaa reilusti kohdan päälle, jolloin muodostui hauskoja nyppyefektejä.

IMG_0421.JPG IMG_0420.JPG

IMG_0446.JPG
Kyllähän pellavalankaa helpommallakin saa… Mutta on tässä kuitenkin jotain spesiaalia. Ja tulipahan ainakin kokeiltua.

Average Rating: 4.5 out of 5 based on 278 user reviews.

4 Responses to “”

 1. Sigrid Says:

  Tuo lanka sai hymyn huulille. Tosi hauskan näköistä, ja samalla kuitenkin hillityn tyylikästä. Ihanaa!

  Ja jos aina tekisi kaiken sillä helpoimmalla ja nopeimmalla tavalla, jäisi kyllä paitsi monesta mukavasta.

 2. catarina Says:

  Olipas hauska idea, noita tutkaimia varten olen kuullut monia käyttöideoita mutta en tällaista.

 3. Pia Says:

  Hauskan näköistä lankaa. Itse olen käyttänyt noita tutkaimia olkihimmeleiden teossa. Vaalea puuvillalanka on juuri sopivaa, eikä riko haurasta olkea.

 4. juuli Says:

  Kivannäköistä lankaa, sellaista viileän eleganttia! On pitänyt kokeilla samaa vaikka kuinka kauan, aina siiitä saakka kun syksyllä sain säkillisen tutkaimia… no, kiitos sinun kauniit kuvasi, innostuin taas. Minun tutkaimet on miljoonaa eri väriä, tulos ei ole yhtä hienostunut kuin sinulla.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: