Appivanhempani olivat Amerikassa ja olivat niin ihania, että toivat mukanaan nettiostoksiani.

Viime reissulla tilailin erilaisia kuituja, pieniä eriä vähän sitä sun tätä hiplattavaksi ja testattavaksi. Tällä kertaa tilasin vähemmän laatuja, mutta isompia määriä. Tässä silkkiä, kashmiria ja alpakkaa sekä hieman parempilaatuista kierrätettyä sarisilkkiä. Hämmästyin totaalisesti avatessani kashmirpussukan – onko tuo kuitu todellakin noin käsittämättömän pehmoista ja hienoa vai tulinko kenties huijatuksi…?
IMG_0665.JPG IMG_0700.JPG

Amazonilta tilasin muutaman kirjan.

IMG_0699.JPG

One Skein Wonders oli hienoinen pettymys. Eihän yhdestä kerästä lankaa paljon tietenkään saa, mutta olisin kaivannut hieman omaperäisempiä ratkaisuja kuin huiveja ja hattuja. Kyllä noista tietysti jotain ideoita saa, mutta ainakaan toistaiseksi ei tarvitse alkaa suomentamaan kirjan ohjeita… Onneksi ei maksanut paljon. Kirjan kansikuva kertoo aika kattavasti sen sisällön:

IMG_0674.JPG

Lace Style ei myöskään ollut täysin odotusten mukainen, joskaan ei missään nimessä pettymys. Tilasin kirjan kansikuvan mallin takia. Vastaava neule on ollut suunnitteilla jo kuukausia ja kuukausia. Kun näin kirjan, päätin, että en ala itse pähkäilemään ja suunnittelemaan takkia, kun joku on sen jo kertaalleen tehnyt. Tosin joitain pikku muokkauksia kai on aina pakko tehdä…

IMG_0697.JPG

Parasta antia Lace Style -kirjassa oli mielestäni tämä alusmekko tai mikä se nyt lieneekään. Ei niin, että minulla olisi moiselle mitään tarvetta tai aikoisin sen toteuttaa. Se on tervetullut poikkeus tämänhetkiseen neuleohjetarjontaan. Ihanaa, että joku uskaltaa suunnitella jotain erilaista ja että se vieläpä julkaistaan. Lisää tilaa mielikuvitukselle!
IMG_0698.JPG

Treasury of Knitting Patterns kirja maksoi paljon, mutta oli joka taalan väärti. Kirja on vaatimaton ulkoasultaan, mutta sisältä on todellakin aarreaitta. Valtava valikoima kirjo-, pitsi- ja palmikkoneuleita sekä kohokuvioita, joita en ole muualla nähnyt. Melko monta neulekirjaa selanneelle se on todella iloinen yllätys. Ainoa puute on kaaviokuvien puute. Kaikki ohjeet ovat sanallisia, joten englanninkielinen neulontatermistö tullenee tutuksi ajan mittaan.
IMG_0675.JPG

Ps. Kiitos kaikille koulukäsityökokemuksiaan jakaneille! Vielä ehtii kertomaan oman tarinansa tuonne parin päivän takaiseen postaukseen. Palaan aiheeseen lähipäivinä.

Average Rating: 4.5 out of 5 based on 203 user reviews.

4 Responses to “”

 1. Lumi Says:

  Ihastuin tuohon alusmekkoon, pakko saada tuo kirja itselle! Onneksi sitä näytti saavan UK:n Amaznista kohtuulliseen hintaan.

 2. milliini Says:

  Minä haluaisin toteuttaa tuon (alus) mekon, täytyykin yrittää kaivaa sitä ohjetta jostain…

 3. Palaga Says:

  Upeita lankoja olet saanut meren takaa.

 4. Arja Says:

  Onneksi sain vinkin tuolle blogiini että olit arvostellut one-skein kirjan. Tilasin sen tänään adlibrikseltä mutta peruin sitten tilaukseni nähtyäni mielipiteesi kirjasta. Jokaisessa lehdessä on ohjeita sukillle, pipoille ja pikku pussukoille, joten aika turha kirja kai.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: