Opinnoissa pääsimme kokeilemaan indigovärjäystä. Olisi ollut mahdollisuus värjätä mitä tahansa, mutta jostain syystä sininen väri ei kiehdo minua tekstiileissä. Muuten kyllä pidän sinisestä. Siksi värjäys jäi todellakin kokeiluasteelle.

Kokeilin erilaisia taitteluja ja solmimista eri materiaaleille. Yhden Novitan Wool-kerän sekä vanhan t-paidan heitin myös pataan. Kastoin kankaat vain kahteen otteeseen liemessä, sillä se oli hyvin voimakasta.
Näissä kuvissa kankaat ovat vielä märkiä.
indigo2.jpg

indigo.jpg

Väri vaaleni kuivuessaan ja on nyt mielestäni vieläkin kauniimpi. Saa nähdä miten käy, kun kankaat pestään ensimmäisen kerran.
indigo3.jpg

Average Rating: 4.6 out of 5 based on 244 user reviews.

3 Responses to “”

 1. Markka Says:

  Mun pitäisi ehkä vähän värjäillä kanssa sinistä lankaa. En minäkään hirveästi sinisistä tekstiileistä/langasta välitä, sininen ei sovi minulle.

  Mutta ehkä sitä innostuisi. Jos värjäisi jotain ihanan sinistä.

 2. Mewril Says:

  Ihania värjäysjuttuja!
  Mäkin harkitsin meneväni viikonloppuna indigokurssille, mut menenkin vain kasvivärjäyskurssille alkuviikosta.

 3. upa Says:

  Upeaa!
  Mahtavat värit

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: