IMG_1811.JPG

Paino tasan 50g, pituutta n. 120m.

Värit ovat syötävän herkulliset. Vaatii melkoista pinnistelyä, että malttaa kehrätä tätä vain hiekkalaatikolla. Tekisi mieli koko ajan tarttua värttinään ja surautella koko villasatsi langaksi – nyt, heti.

Tällä hetkellä lanka on yksisäikeistä. Jos lankaa tulee reilusti, harkitsen kertaamista kaksisäikeiseksi. Mutta ihanaa tämä on joka tapauksessa.

Average Rating: 4.6 out of 5 based on 283 user reviews.

5 Responses to “”

 1. Pia Says:

  Todella ihanan väristä lankaa. Itse hankin vasta äsken värttinän, ja pikkuhiljaa yritän opetella langankehräämistä. Tuollaiseen taidonnäytteeseen on minulla vielä pitkä matka.

 2. Palaga Says:

  Onpa todella kaunista lankaa!

 3. Rina Says:

  Tuttu tunne tuo, että ihastuu johonkin väriyhdistelmään tai kuituun ja haluaa vain kehrätä sitä. Oletko suunnitellut mitä teet valmiista langasta?

 4. Sanna Says:

  Hei Mistäs sais ostettua karstat ja värttinän tai rukin, ja onko teillä kokemusta miten lampaan villa pitää keritsimisen jälkeen käsitelläennen karstaamista. Meillä on ensimmäiset omat lampaat lehmien lisäksi ja on valkeita ja mustia ja nyt innokkaana käsitöiden tekijänä haluaisin niiden villan itse käsitellä vieläkun niitä on tuo pieni määrä 🙂

 5. Anne.Linna Says:

  Sanna, kannattaa liittyä yahoon kehruu-listalle. Sieltä saat vastauksen kaikkiin noihin ja ihan mihin tahansa muuhunkin kehräämiseen ja villojen käsittelyyn liittyviin kysymyksiin.

  Mutta pari linkkiä kuitenkin: laurilan.net, toika.fi. Noista saa ainakin värttinöitä ja rukkeja.

  Villat kannattaa pestä ennen karstaamista. Ohjeita löytyy mm. näistä kirjoista: Varilo, S. 1984. Kehrääjän kirja. Helsinki: Hakapaino Oy.
  Hukkinen, S. 1995. Luonnonkuitujen kehruu. Helsinki: Dataliina Ay.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: