Tuttu sananlasku “tekemällä oppii” pitää hyvin paikkansa. Mutta näyttää sitä oppivan tekemättäkin.

Bambukuidun kehruu on jäänyt, kun se oli niin työlästä ja vaikeaa. Kuitu on liukasta ja vaati melkoisen pitkää pinnaa saada edes pieni vyyhti aikaiseksi. Valmis lanka on kuitenkin niin ihanaa, että lopulta ei auttanut kuin taas istahtaa rukin ääreen.

Ja kas, parin viikon tauon jälkeen bambun kehrääminen olikin kuin leikkiä vain. Ihan yhtäkkiä kehrääminen sujui kuin olisi aina bambun kanssa värkkäillyt. Vauhtia sai laittaa tuplasti lisää ja tulosta syntyi jouhevasti. Kylläpä maistui mukavalta.

Kyllä villan kehruu on kuitenkin aika paljon mukavampaa ja helpompaa. Mutta tästä taidon kehittymisestä rohkaistuneena uskaltautunen tarttua tulevaisuudessa myös silkkikuituun.

Average Rating: 4.7 out of 5 based on 154 user reviews.

5 Responses to “”

 1. Tiina K Says:

  Tuon olen todennut minäkin että tekemättäkin voi oppia. Joskus joku juttu ei vaan onnistu vaikka miten yrittäisi ja sitten toisella kertaa jonkun ajan päästä se tapahtuu kuin vettä vaan. Ehkä asia muhii “taustaprosessissa” ja siellä syntyy ajattelematta se oikea rytmi.

 2. Selena Says:

  Heipä hei!

  Koiramme karvanlähtö on alkanut, mutta yritän harjata hillitysti ettei koira parka vallan kaljuunnu. Paljonko karvaa haluaisit kokeiltavaksi? Kaupan hedelmäpussin verran olisi jo tallessa. Varoitan jo etukäteen, että pussia aukaistessa tulvahtaa ilmoille vahva koiran tuoksu. Niin ja karvojen joukossa voi luonnollisesti olla hieman “metsää” 😀 Eli muutama neulanen tms.

 3. Anne.Linna Says:

  Hei Selena!

  Tuossa hedelmäpussillisessakin on jo ihan mukavasti tekemistä, mutta jos sitä karvaa irtoaa reilummastikin, niin tuskin siitä haittaakaan on. Vähän riippuu siitäkin, pitääkö karva sekoittaa villan kanssa vai voiko sitä kehrätä ihan sellaisenaan. Jos mukaan laittaa villaa, niin pienestäkin määrästä saa jo jotain “oikeaa” aikaan.

  Tuoksahtaapa se raakavillakin ja melko roskaistakin tavaraa se on, joten nou hätä 😉

 4. Selena Says:

  Suosittelen villan sekoittamista mukaan. Noin puolet ja puolet on mitä luultavimmin sopiva suhde. Ainakin huovutuksessa toimi.
  Karvaa kyllä irtoaa vielä, joten sovitaanko vaikka kuukauden harjausaika? Eli heinäkuun lopulla voisin lähettää karvaa.

 5. Anne.Linna Says:

  Sopii hyvin.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: