Blogissa on ollut viime aikoina vähän hiljaisempaa, mutta on täällä silti ahkeroitu. Tai itseasiassa juuri siksi koneella istuminen on jäänyt – puuhaa on riittänyt enemmän kuin tarpeeksi.

Suurimman osan ajasta on vienyt kodin remontointi. Olen sutinut seiniä uuteen uskoon oikein urakalla.

Lastenhuoneeseen laitoin väriä reilusti:

lastenhuone.jpg

Pikkuherra ei ilmeisesti ollut täysin tyytyväinen lopputulokseen, sillä hän kävi piirtämässä seinään pari autoa lisää. Onneksi kuitenkin kädessä oli taululiitu ja taideteokset saatiin pyyhittyä pois vähällä vaivalla.
seinataide.jpg

Vaihdoimme vanhempien makuuhuoneen ja työhuoneen paikkoja ja tein uuteen makuuhuoneeseen hieman kohokuvioita. Seinässä on ikäänkuin pystyraitaa ja keskellä iso ympyrä täynnä ruusuja. Pohja on tehty Kevyt-rae maalilla, maalattu siveltimellä päälle harmaan-lilan sävyisellä maalilla ja viimeistelty ympyrä helmiäislasyyrilla.

makkari.jpg

Olohuone sai uuden herkullisen maitokaakaon värin samalla kun käsittelin kirsikan värisiä huonekaluja lakkapetsillä pähkinänruskeiksi. Työhuoneeseen tuli asteen vaaleampi ruskean sävy kuin olohuoneeseen. Näistä en viitsinyt kuvia napsia, kun ei niissä ole mitään mielenkiintoista.

Lopuksi seinä, johon olen todella tyytyväinen. Pikkuvessan yksi seinä sai tummahkon harmaan sävyisen maalin pintaansa ja hopeisia kuvioita sablonin avulla.

vessa.jpg

Nyt sitten alkaa kaappien tyhjennysoperaatio ja uudelleen järjestely. Lisäksi pitäisi päivittää kodin tekstiilit sopimaan kotimme uuteen ilmeeseen.

Parasta tässä kaikessa lienee se, että saan vihdoin aivan ikioman työpisteen, johon voin hyvällä omallatunnolla ja kaikessa rauhassa levitellä kaikki käsityöt. Ompelukone ja saumurikin saa olla koko ajan pöydällä käden ulottuvilla. Jee!

Average Rating: 4.7 out of 5 based on 150 user reviews.

9 Responses to “”

 1. Kiko Says:

  Upeita seinäpintoja! Etenkin lastenhuoneen seinä on tosi ihana ja erilainen!

 2. Lape Says:

  Heippa. Millanen tuo kevyt-rae on käsitellä… ihan vaan mielen kiinnosta, kun kokemusta on vaan sen teosta 😉

 3. Anne.Linna Says:

  Lape: Minä levitin tosi ohuen kerroksen siveltimellä. Siten onnistui ihan hyvin. Mutta sitten kun yritin laittaa siveltimellä paksumpaa kerrosta tuota ruusukimppua varten, niin johan alkoi roiskua… Mutta niinhän sitä kuulemma roiskuu, kun rapataan 😉 Mutta kaiken kaikkiaan ihan helppo sitä oli käsitellä.

 4. Marjo Says:

  Nyt on ihan pakko kysäistä, että miten tuo huonekalujen värimuutos onnistui? Olen nimittäin ajatellut vaihtaa meidän tulevaan taloon lattian väriksi pähkinän, kun se nykyisessä on kirsikka. Huonekaluistakin jotkut ovat kirsikan sävyä, eli ne eivät oikein istuisi tuohon uuteen. Vai oliko teidän huonekalut ihan “oikeaa puuta”? Silloin varmaan onnistuukin hyvin, mutta meillä nämä pari kirsikkaista ovat ihan vaan viilupintaisia.

  Niin ja hienoa jälkeä olet taas tehnyt.

 5. Mira Says:

  WAU! Aivan ihanan näköistä!!! Olen täällä ihan puulla päähän lyöty. 😛

 6. Anne.Linna Says:

  Marjo: Hyvin onnistui ja helposti. En hionut tai esikäsitellyt mitenkään; lakkapetsiä vaan siveltimellä pintaan.

  Yksi vitriinikaappi odottaa omaa lakkakerrostaan, mutta sitä on varmasti ihan pakko vähän ensin hioa, kun se on jotain viilua tms. pinnoitetta.

  Ihan hyvin noihin muihin lakka tarttui, joskin pinta on erittäin arka naarmuille. (On jo muutama ja ottaa päähän aika rankasti, kun niiden korjaaminen on varmasti melkein mahdotonta…)

 7. Anja Says:

  Näköjään lastenhuoneen marsilaislapsilla on tiukka jako sukupuolirooleihin: tytöille sopii mekot, pitkät hiukset, kukat ja vaaleanpunainen ja pojille pikkuautot ja vaaleansininen…

  Makuuhuoneen seinä näyttää mielenkiintoiselta, olisi hauska nähdä kuva kokonaisuudesta..

  Mutta tuo pikkuvessan seinä.. se on u-p-e-a!

 8. iwannabe Says:

  Upeita! Onko tuo kohokuvion koho-osuus ihan sen Kevyt-jutun ansiota? Vai miten siitä saa tuollaisen?

 9. Lape Says:

  Maaliahan se kevyt-rae onkin, taitaa laastilla onnistua ne isommat kuvioinnit… ajattelin just sitä et se on semmosta hieman kuohkeeta se maali et miten sen käsittely onnistuu.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: