Olen sekoitellut helmikuussa Angorinalta saatuja angorakanin karvoja karitsanvillan ja silkin kanssa. Tuloksena on unelman kevyttä ja pehmeää hahtuvaa.

angorahahtuva.jpg

Ehdin jo hieman kokeilemaan ko. sekoituksen kehräämistä, mutta en ole ihan tyytyväinen lopputulokseen. Karkein karitsanvilla pyrkii pintaan näin ohuessa ja tiukkakierteisessä langassa, eikä tulos ole ollenkaan sitä mitä voisi noin pehmoisesta hahtuvasta odottaa.

angoralanka.jpg

Haluaisin säilyttää hahtuvassa olevan pehmoisen tunnun myös langassa. Täytynee tehdä vielä lisää kokeiluja ennen kuin uskallan kehrätä isompia eriä. Löyhäkiertesempi lanka voisi olla toimiva ratkaisu. Täytyy myös pohdiskella kertaamisen tarpeellisuutta/tarpeettomuutta. Odotukset ovat todella korkealla tämän langan suhteen!

Bambua sain kehrättyä jo hyvän aikaa sitten lisää 150g eli n.500m. Yhtensä olen kehrännyt nyt n 200g. Jokohan tuosta jotain saisi aikaan? Haaveissa olisi jokin lyhythihainen neuletakki.
bambulanka.jpg

Average Rating: 4.5 out of 5 based on 186 user reviews.

4 Responses to “”

 1. Palaga Says:

  Pidän peukkuja kokeiluillesi! Kaunista bambulankaa!

 2. kangaskasa Says:

  Bambulanka näyttää kauniilta, hahtuva unelman pehmeältä. Varmaan upea tunne, kun itse on voinut vaikuttaa lopputulokseen paljon.

 3. catariina Says:

  Angora jätetään yleensä sekoituksissa löyhäkierteisemmäksi kuin villa yksin kehrättynä, jos kaikki kuidut ovat n. 5-6 senttiä niin pysyvät kyllä yhdessä.
  löyhäkierteisestä langasta angora nousee pystyy varsinkin pakkasella. Jos sitä ei halua niin tiukkakierre estää sen.

 4. Anne.Linna Says:

  Kiitos, Catarina, vinkistä. Sain eilen ensimmäisen vyyhdin valmiiksi. Pyrin tekemään mahdollisimman löyhäkierteistä, kun kokeiluissa huomaisin sen myös itse parhaaksi keinoksi saada sekoituksen ominaisuudet parhaiten esiin. Kuvia luvassa lähipäivinä 😀

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: