Tuli raju sadekuuro ja katselimme sitä ikkunasta. Pahassa kyselyiässä oleva Siiri-tyttö laukaisi taas pahan miksi-kysymyksen – “Äiti, miksi sataa?”

Huokaisin syvään ja päätin selittää asian juurta jaksain. Kerroin monin sanankääntein miten vesihöyry kerääntyy vesistöistä taivaalle pilviksi ja miten ne saavuttavat lopulta kastepisteen ja satavat sitten vesisateena maahan.

– Ymmärsitkö?
– Joo, ymmärsin.
– No miksi siis sataa?
– Koska kukat tarvitsee vettä.

Myöhemmin mökillä savusaunalla ihmeteltiin jälleen samaa asiaa, miksi sataa. Puhe kääntyi pilviin ja isä selitti lapsille, mistä pilvet on tehty. Minä kysyin Siiriltä, muistaako hän miten vesi pääsee sinne pilveen.

– Joo, muistan. Hanasta!

Average Rating: 4.5 out of 5 based on 160 user reviews.

One Response to “”

  1. ilosilmukka Says:

    Kiitollista hommaa tämä lapsille selittäminen 😉

    Itse yritin eilen selittää 4 v. tytölle, mikä on musta aukko… Oli vissiin kuunnellut keskustelujani 11 v. isoveljen kanssa. Koita siinä sitten selittää, että jos maassa on aukko, joka on musta, se on pikkuisen eri asia, kuin kaiken valon nielevän avaruuden musta aukko. Käyn muuten täällä säännöllisesti lukemassa sekä käsityö- että lasten suusta -juttuja. Kuulostaa välillä kovin tutulta…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: