Lapset tiedostavat hämmästyttävän aikaisin olevansa tyttöjä ja poikia. Aihe tuntuu nousevan lasten ajatuksiin tietyissä sykleissä ja saavan aina uusia ulottuvuuksia.

Viimeaikoina Siiri on kovasti pohtinut sitä, miten tytöt ovat sitten aikuisina naisia ja että naisten masuissa on vauvoja.

“Kun minä huomaan, että minä oon aikuinen, niin sitten minun masuun syntyy vauva.”

“Nyt minä oon lapsi ja sitten minusta tulee aikuinen. Sitten minä saan lapsia. Sitten ne kasvaa aikuiseksi ja ne saa lapsia. Ja sitten nekin kasvaa aikuiseksi ja saa lapsia. Ajattele, ainakin kymmenen ihmistä. Miten iso perhe meillä sitten on!”

“Sitten, kun minä saan lapsia niin sinusta tulee mummi. Ja isistä tulee ukki. Äiti, miksi te muututte eri näköisiksi?”

(Siiri siis oli käsittänyt asian niin, että minä muutun konkreettisesti mummiksi eli äidikseni. Kyse ei ollut normaalista vanhenemiseen liittyvästä rupsahtamisesta…)

Average Rating: 4.4 out of 5 based on 164 user reviews.

4 Responses to “”

 1. ilosilmukka Says:

  Heh hee…

  Täällä on kiva käydä lukemassa näitä juttuja. Kotona on samanikäinen tyttönen ja kovin samanlaista on meilläkin… Jutut muuttuvat molemmilla samaan tahtiin.

 2. Pekka Says:

  Varsin järkevästihän Siiri tuntuu päättelevän.

 3. Kati Says:

  Oliko tämä nyt sitä naisen logiikkaa? Joka tapauksessa päivän piristys!

 4. Sari Says:

  Mukava lukea näitä juttuja, tulee omien lasten lapsuus mieleen!
  Oma tyttäreni päätteli n. 4-vuotiaana, että keisarinleikkauksella syntyvät lapset, joiden vanhemmat eivät ole naimisissa. (Sisareni oli juuri saanut avomiehensä kanssa vauvan, tietysti keisarinleikkauksella)
  Tuli mieleen myös kun poikani kolmivuotiaana tajusi, että Niiskuneiti onkin tyttö. Sen jälkeen hän kieltäytyi jyrkästi muumileikeissä Niiskuneidin roolista, joka siihen asti oli isosiskon mielestä ihan pojalle sopiva, tällä kun oli vaalea tukka! 🙂

  (Huvittavinta oli, että sen jälkeen pojan leikkihahmon nimi oli “Mies”. Hän saattoi lausahtaa ruokapöydässä: “minä olen Mies, antakaa minullekin juustoa!” )

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: