Sain viimein valmiiksi angora-silkki-karitsanvillalankaprojektin. Lankaa kertyi n. 400g. (Kuva ensimmäisestä vyyhdistä täällä, muutkin näyttävät kutakuinkin samalta).

Tarkoitus olisi tehdä villatakki tai -pusero itselle. Mallikin alkaa olla hahmottunut päässä valmiiksi, mutta neulomiseen en vielä ole päässyt käsiksi. Syy piilee siinä, etten saa päätettyä värjäänkö langat vai en. Ja jos, niin minkä väriseksi. Ja missähän välissä? Mutta onhan tässä onneksi syksyä ja talvea vielä pitkästi jäljellä, eiköhän se tästä…

Angoraprojektin päätyttyä pääsin viimein käsiksi koirankarvaan. Kesällä sain eräältä ystävälliseltä sielulta n. 100g suomenlapinkoiran karvaa, jotka sekoitin yhtä suureen määrään villaa. Nyt kehräsin tuon satsin kaksisäikeiseksi, paksuhkoksi langaksi. Osa tästä lähtee takaisin koiran omistajalle, lopusta tullee töppöset. On muuten todella lämmintä kuitua tuo koirankarva!

heronkarvalanka.jpg

Koirankarva-villa-sekoitus oli melko helppoa ja nopeaa kehrättävää. Mukavaa vaihtelua haastavan bambun ja löyhäkierteisen ja siksi helposti katkeilevan angoralangan jälkeen. En silti innostunut koirankarvasta ihan hirveästi, sillä karvoissa oli melko voimakas koirantuoksu ja karvaa pölisi työn eri vaiheissa ympäristöön reilusti. En kuitenkaan sano: “ei ikinä”, sillä lopputulos on mukavan lämpöinen ja pörröinen.

Oli jännä seurata materiaalin hävikkiä projektin kuluessa. Alussa kuituja oli siis yhteensä 200g. Karstaus “söi” kuituja sen verran, että valmista lankaa tuli tarkalleen 174g. Kun pesin langat (kolmeen kertaan!), vyyhtien paino oli tippunut hurjat 10g. Pestyt vyyhdit painavat siis yhteensä 164g.

Average Rating: 4.5 out of 5 based on 299 user reviews.

6 Responses to “”

 1. Mewril Says:

  Upeaa lankaa!

 2. Palaga Says:

  Mukavan näköistä ja varmasti lämmintä!

 3. Selena Says:

  Oih! Tulipa siitä upean näköistä:)

 4. Niina Says:

  vau kuinka tasaisen näköistä lankaa!
  Sain rukin ja olisin innostunut kokeilemaan sitä käytännössä. Muistin lukeneeni jo aiemmin blogistasi kehräämisestä. Kerrohan minulle kehräämisen abc Pitääkö keritty villa pestä ensin ja millä/ miten? Ja mistä kohtaa karstattua hahtuvaa kuuluu villaa alkaa syöttämään? Hahtuvassa kun ne kuidut on ymmärtääkseni rinnakkain kuten karstoista tulevat? Vai tehdäänkö hahtuvasta joku “rulla”? Kaikki vinkit tarpeen.

 5. Gehenna Says:

  Oon ennenkin lukenut koirankarvan kehräämisestä langaksi, ja se on kuulemma hurjan lämmintä lankaa! Näyttää kuvassakin tosi pehmoiselta. Oot sitten monitaituri. Semmonen on kyllä pakko korjata, että “tullenee” on virheellinen muoto, se on “tullee”. Anteeksi nillitys, sisäinen äidinkielipoliisi heräsi marisemaan.

 6. Tuula Says:

  Olisiko sinulle tietoa siitä missä koirankarvasta saisi teetätettyä lankaa – itse en sitä osaa tehdä vaikka kutominen sujuukin ihan kohtalaisen hyvin.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: