Äidin kuva

On siinä tainnut olla tarhantädeillä vähän ihmettelemistä, kun Siiri heti ensimmäisinä hoitopäivinään piirsi äidin kuvan ja ilmoitti, että: “Äiti vähä karstaa siinä.”

aitikarstaa.jpg

Nyt muuten huomaa, miten parissa kuukaudessa tytön piirustustaidot ovat kehittyneet ihan valtavan paljon. Yksityiskohtia tulee koko ajan lisää ja piirtäminen on muutenkin paljon tavoitteellisempaa kuin ennen.

5 Responses to “Äidin kuva”

 1. Niina Says:

  Hieno äitikuva!
  Tänään olin kattomassa lampaita joiden villaa saan kunhan keritään ne ensin. Jos villan pesee ensin niin mikä on paras pesuaine? Onko marseisaippua huovuttava (vaikka liikuttais mahd vähän)? Oliivisaippua? Kannattaako/tarviiko laittaa lopuksi lanoliinia? Kirjaa olen lueskellu mutta kaikkeen en saa siitä vastausta.
  Ja pitäiskö hatuvan kuidut jäädä lepareessa pituussuuntaisesti vaiko “renkaana” rullalle? Olipa hölmö kysymys.

 2. Vanhempi sisko Says:

  Vähänkö sinulla on älykkäät lapset =) Ja piposikin ovat ihastuttavia! Mitähän kaikkea tulet vielä tekemään lapsillesi, kun tietävät että äiti osaa tehdä mitä vain, satupipojakin?

 3. Anne Says:

  Niina,
  Toiset tykkää pestä Fairyllä, toiset käyttää mäntysuopaa tai marseillesaippuaa. Minä oon käyttänyt jälkimmäistä. Villoja ei tosiaan passaa liikutella ollenkaan, vaikka houkutus on suuri. Minä en ole laittanut lanoliinia, mutta se kai on makuasia. Jos pesee haaleassa vedessä, lanoliinia jää jäljelle jonkin verran.

  Hahtuvan voi irrottaa karstalta joko pituus- tai levesysuunnassa. Pitkästä ohuesta lepereestä tulee karstalankaa ja lyhyestä paksusta lepereestä periaatteessa kampalankaa. Yleensähän pitkät lepereet on käsittääkseni rullattu ja kehrätty sitten päädystä lähtien.

  Luota siihen, että työ tekijäänsä neuvoo. Kokeilemalla oppii parhaiten. Kehruuintoa! 🙂

 4. Niina Says:

  Kiitos vastauksista. Odotan innolla että lampaat keritään pian.
  Onko netissä tai jossain kerittyä villaa myyviä liikkeitä? Vai pitääkö itse metsästää lammastila?

 5. Anne Says:

  Äkkiä tuli mieleen: laurilan.net. Sieltä voisi varmaan kysellä muunlaistakin villaa, kuin mitä sivuilta löytyy. Voin suositella lämpimästi.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: