Yöh! Meidän pihaan on pesiytynyt tuomenkehrääjäkoi. Toukkia on järjetön määrä ja ne ovat kalunneet koko valtavan suuren tuomen täysin lehdettömäksi.
tuomikehraaj (8) (Small).JPG tuomikehraaj (6) (Custom).JPG
Kun toukilta on loppunut ruoka, ne ovat alkaneet levitä joka puolelle. Mm. grillikatos on seiniä ja kattoa myöten toukkien ja seitin peitossa niin ulko- kuin sisäpuoleltakin.
tuomikehraaj (Custom).JPG tuomikehraaj (1) (Custom).JPG tuomikehraaj (2) (Custom).JPG

Penkki on kuin suoraa kummitustalosta.

tuomikehraaj (7) (Small).JPG

Ne hiivatin toukat ovat päälystäneet jopa asfaltin seitillään!

tuomikehraaj (4) (Custom).JPG tuomikehraaj (5) (Custom).JPG
Sanokaa, voiko noille tehdä mitään? Minä en voi viedä lapsia edes hiekkalaatikolle, kun niitä on joka puolella… Nämä kuvat ovat viikon takaisia ja nyt toukat ovat jo koteloituneet, joten sikäli tilanne on hieman helpottunut. Mutta silti!

Average Rating: 4.7 out of 5 based on 168 user reviews.

9 Responses to “”

 1. Mehiläisjalkatarha Says:

  Hyönteistieteilijä Kalevassa suositteli ruiskuttamaan vedellä seitit ja toukat pois, siis ihan paineella. Myrkyttää ei kuulemma kannata, siitä ei näillä toukkamäärillä ole mitään apua – eikä hyönteismyrkky pihapiirissä ole lasten kannaltakaan hyväksi. Toukkien seitti ja suuret toukkamäärät näyttävät inhottavilta, mutta ihmiselle vaaraksihan ne eivät ole.

 2. Susanna Says:

  Voi yöks 😀 Lähistöllä on pari puuta kokeneet juuri tuon kohtalon, just miehen kanssa mietittiin että mikäköhän niitä riivaa.

 3. Susanna L-A Says:

  Hui mitä jälkeä ovat saaneet aikaan! Ilmeisesti tuomenkehrääjäkoit ovat sellaisia että eivät välttämättä jää samoille paikoille, joten toivottavasti ensi vuonna saatte olla rauhassa.

 4. Sari Says:

  Täällä ainakin ohjeeksi sanoivat, että painepesurilla voi pestä koiden seittejä pois ja samalla varmaan osa koistakin häviää, mutta täysin niitä tuskin saa pois, kun niitä on nyt niin julmetun paljon.

 5. Sahrami Says:

  Painepesurilla, mutta siinä voi vähän tuometkin vaurioitua (vähemmän kuin noiden toukkien jäljiltä kuitenkin). Nuo tulee AINA, joku vuosi vähemmän, joku vuosi enemmän. Eroon ei pääse kuin tuomet hävittämällä. Voivat tuhota myös muiden puiden lehtiä.

  Meidän kylällä noita ei ole, kun koko kylällä ei ole kuin kaksi tuomea. Mutta siellä missä on tuomia enemmän (parin km:n päässä), niin ovat kyllä tosi karmeassa kunnossa aina.

 6. Tanja Says:

  Joo, megayök. Noita ei olekaan muutamaan vuoteen edes näkynyt, mutta nyt sitten taas alkaa tulemaan haamupuita. En tiedä missä vaiheessa käy sitten niin, että maa kuhisee noita hemmetin koita tai toukkia tai jotain. Näin olen lapsena huomaamattani kävellyt puiston läpi, jossa en huomannut mitään erikoista, paitsi ne haamupuut, kunnes katsoin jalkoihini ja maahan siinä eli ja vilisti jotain mönkijäisiä mattona kenkien alla. Yhtä pitkä matka takaisin kuin eteenpäinkin… Yök. No nyt sitten inhoan sydämmeni pohjasta tuota kamalaa otusta ja kierrän haamuuntuneet puut kaaaauuuukaa.

 7. annukka Says:

  Hyi yök!!! Niitä on kullemma jo penkissäkin toivotaan että seuraava vuosi oisi edes hiukan rauhallisempi. Mahdotonta kun ovat asfaltinkin peittäneet.

 8. Pekka Says:

  Kuten jo moneen kertaan ehdotettiin uskoisin painepesun ja muuten kovapaineisen vesiletkun olevan kova sana. Painepesurin käytössä kannattaa tietenkin käyttää järkeä. Kovalla paineella saa pehmoiset esineet (esim. puu) rikki. Mutta käytettyä painettahan voi säädellä.

 9. Anne.Linna Says:

  Kiitos kommenteista ja avusta!

  Itse en uskalla painepesuria käyttelemään, mutta pitää laitta armas mieheni asialle. Tuomi näyttää toipuvan hurjasta hyökkäyksestä – uusia lehtiä on jo oksien kärjissä ja lisää tulollaan. Mutta nuo seitit pitää huuhtoa pois, että kehtaa grillailla.

  Saa nähdä, saako koko tuomi häätötuomion naapureilta…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: