Ystäväpariskunnan mökillä oli tarjolla täytekeksejä. Lapsille tyypilliseen tapaan Siiri erotti keksin puolet toisistaan ja söi ensin sen puolen, jossa oli täyte. Samalla hän seurasi muiden keksinsyöntitaitoja ja opasti harhaoppisia: “Aukaise se!”

Hämmästelimme yhdessä sitä, miksi kaikki lapset poikkeuksetta avaavat täytekeksit. Jokainen meistä oli toiminut näin lapsuudessaan, mutta Siiri ei ollut tosiaankaan oppinut tapaa keneltäkään tai nähnyt näin toimittavan. Mistä se tapa tulee ja saa alkunsa?

Average Rating: 4.8 out of 5 based on 157 user reviews.

4 Responses to “”

 1. Susanna Says:

  Kai se on niin selkeästi avattavaksi tarkoitettu: täyte näkyy, ja keksit irtoaa helposti.

  Nolo tunnustus, mä kyllä usein avaan keksit edelleen 😀

 2. theokratie Says:

  Itse söin kyllä aina kaukonäköisesti ensin sen puolen, jolla ei ollut täytettä. Miksi kukaan haluaisi jättää kuivan puolen viimeiseksi?

 3. Katri Says:

  Ja toi tuntuu olevan vieläpä ihan globaali ilmiö, ainakin läntisessä maailmassa. Oon nähny ainakin jenkkien, brittien ja saksalaisten avaavan keksinsä.

 4. Anne.Linna Says:

  Theokratie, olen samaa mieltä. Tietenkin pitäisi säästää paras viimeiseksi. Lapsena kylläkin syötiin monesti vain se täyte ja jätettiin keksit syömättä kokonaan…

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: