Appivanhempien mökillä aloitellessani noita pojan lapasia pengoin muuatta kaappia sukkapuikkolöydöksen toivossa. Tiesin kaapissa olevan muutaman silmäneulan, lankaa ja nappeja, olinpa nähnyt vilauksen epämääräisestä sukkalankakerästäkin. Niinpä elin toivossa, että löytäisin kaipaamani sukkapuikotkin.

Ja löytyihän niitä, arviolta kymmenen settiä. Lisäksi oli pari jos toinenkin pitkiä puikkoja sekä koukkuamiskoukku, mikä oli aikamoinen yllätys, sillä koukkuamisesta ei yleensä juuri kukaan edes tiedä mitään. Kiinnostus tietysti heräsi, mitähän muuta kaappi mahtaakaan sisäänsä piilottaa, joten jatkoin kaivelemista.

Kaapin perukoilta löytyikin vanhan Singerin paininjalkojen lisäksi nämä aarteet:

loydot.jpg

Kuka tunnistaa?

Mukaani sosialisoin myös nämä:

loydot2.jpg

Kirjontalankoja sekä kiiltävää lurex(?)-lankaa lisättäväksi vaikkapa kehruujuttuihin.

Average Rating: 4.8 out of 5 based on 184 user reviews.

10 Responses to “”

 1. Raisa Says:

  No pitsihaarukka ja roseepitsi-ympyrä näyttäisi olevan, mutta mikä tuo neliö on?

 2. Maarit Says:

  Samoin tunnistin rosee-pitsiympurän ja ton haarukkapitsihaarukan, mut neliöstä ei mitään hajua.

 3. JaanaV Says:

  No, noi neliöt (niitä on pinkassa useita) on lautanauha laudat.

 4. särmä Says:

  Oiskohan nuo neliöt lautanauhalautoja?

 5. Sippu Says:

  Neliöt ovat lautanauhan tekoon tarkoitetut “laudat”. Googlettamalla löytyy ohjeet loimen ja nauhan tekemiseen.

  Itse tykkään tehdä lautanauhaa, koska se on sen verran harvinaisempaa, mutta todella helppoa käsityötä. Lautanauhan teko sopii pienistä lapsista, nuoren pojanklopin kautta, käsityötaituri mummoille, sillä nauhan kuviointiin voi vaikuttaa itse nauhaa kutoessa. Taitavampi tekee mitä ihmeellisempiä suunniteltuja kuvioita ja aloittelija saa näyttävän omanlaisensa nauhan aikaiseksi. Kannattaa kokeilla!

 6. ainaoikein Says:

  Lautanauha!

 7. Anonymous Says:

  Olisikos palikat lautanauhan tekemiseen tarvittavia vanerinpaloja…

  http://hykotka.helsinki.fi/kasityo/lautanauha.html

 8. Ritutiina Says:

  Oliskos muistini oikeassa noiden neliölaattojen suhteen kun jossain soisi kellot sanalle lautanauha? Rei’istä pujotellaan langat ja kiekkoja pyöritellään määrätyssä järjestyksessä jolloin saadaan aikaiseksi sidos. Vähän niin kuin kangaspuilla polkusia polkiessa siis.. hmm.. Ja jos olen oikeassa niin nyt herää sitten kysymys että mistä ihmeestä minä tällaisia tiedän?

 9. Anne.Linna Says:

  Hyvä hyvä!

  Rosee-pitsiä, haarukkapitsiä ja lautanauhaa vois siis nyt alkaa tehdä, kun on välineetkin. 😀

  Lautanauhaa olen tehnyt opiskeluaikana, siis kokeillut vähäsen. Täysin on unholassa koko tekniikka, mutta tunnistin kyllä laudat ompelurasian kätköistä heti.

  Haarukkapitsiä kokeilin omatekoisella viritelmällä ja tarkoitukseen sopimattomalla langalla sillä seurauksella, että meni hermot koko touhuun. Mutta nyt voisi kokeilla uudella innolla.

  Muutama kukkanen onkin jo testattuna tuolla roseepitsivekottimella 🙂

 10. juuli Says:

  hyvää vuoden jatkoa sinnekin! Ja kehräysintoa, kyllä kelpaa noin kivojen tykötarpeitten kanssa. Miten ois haarukkapitsihuivi itsekehrätystä erikoislangasta? Ei ainakaan katoa kivat efektit minnekään nurjalle.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: