Edittiä lopussa.

Vihreä villatakki on ollut lähes valmis jo hyvän tovin. Ihan hetki sitten sain sen höyrytettyä, niin että sitä kehtaa esitellä.

Malli on siis omasta päästä, joskin inspiraatio tuli Kotiliesi-lehden mallista. Lanka itsekehrättyä merino-silkkiä. Napit ja kukkanen virkattu. Lankaa kului vain 370g, joten jäljelle jäi vielä 180g. Mitähän siitä tekisi?

IMG_0091.JPG

Takin osat valmistuivat yllättävän nopeasti. Yhdistelin palat ja keräsin etureunan, pääntien ja helman silmukat pyöröpuikoille resoria varten.

Ensimmäinen yritys meni kuitenkin purkuun, kun silmukoita oli aivan liian vähän. Etureunan pyöristykset menivät pussille ja helma kiristi pahasti. Toinen yritys oli jo parempi, mutta en uskaltanut kaventaa kauluksessa tarpeeksi silmukoita kerralla, joten se meni purkuun. Kolmas kerta sanoi viimein toden…

Vaikka tein tunnollisesti mallitilkun ennen aloittamista, eivät laskelmani pitäneetkään paikkaansa. Kappaleista tuli reilusti liian leveitä. Puikkokoko oli numeroa liian suuri, joten neulepinta venyy ja paukkuu melkoisesti. Löysä neulos ei onneksi haittaa mitään, kun takki on puettuna päälle.

Jouduin ottamaan sivusaumoista useita senttejä sisään, jotta sain takin istumaan kauniisti. Taakse piti tehdä muotolaskokset istuvuuden parantamiseksi.

IMG_0117.JPG

Projektin aikana ehdin epäillä tuhanteen otteeseen, tuleeko tästä yhtään mitään. Ensimmäisen resorin epäonnistuttua itku ei ollut kaukana. Sen version jälkeen tuntui, että sanat kamala ja hirveä olisivat jopa imartelevia – en edes keksinyt sanaa kuvaamaan kuinka järkyttävän näköinen rytky oli. Nyt takki on ihan ok – kai.

Jos lanka olisi ollut jotain muuta kuin itsekehrättyä, olisi takintekele lentänyt nurkkaan jo monta kertaa. Nyt ei kuitenkaan luonto antanut periksi luovuttaa, vaan sinnillä tein takin valmiiksi – silläkin uhalla, että sitä ei käytetä kertaakaan.

Jos olisin tiennyt, että lankaa menee vain noin vähän, en olisi ympännyt vihreän villan sekaan noin paljon muita värejä vaan pysytellyt selkeästi vain vihreässä. Joitain pienen pieniä tehosteita olisin saattanut lankaan lisätä, mutta en todellakaan noin paljon kuin nyt.

*Huokaus* Enpä tiedä… Pitäiskö purkaa koko höskä ja aloittaa alusta…?

Edit: Näkyyhän tuolle ehkä jotain käyttöä sittenkin löytyvän:

IMG_0122.JPG IMG_0126.JPG

Average Rating: 5 out of 5 based on 198 user reviews.

31 Responses to “”

 1. Juulia Says:

  Takkihan on aivan ihana. Sitä sorttia, että aina kun näen vastaavaa kaupungilla liikkumassa, jään hetkeksi paikalleni ja huokailen ihastuksesta. Toiset ne vaan osaa. 🙂

 2. muoriska Says:

  Ei tarvitse.. istu alas, juo kupponen kuumaa ja nauti villatakin lämmöstä.
  Se on kaunis lankoineen kaikkineen.. 🙂

 3. heidi Says:

  Ei kun se on ihana! Mitä muuta luuletkaan? Langassa on juuri sopiva määrä kirjavuutta, ja ainakin kuvassa villatakki näyttäisi nyt istuvan hyvin.

  Tärkkäsitkö napit?

 4. Anne.Linna Says:

  En tärkännyt nappeja. Ne eivät ole kovin helppokäyttöiset – napittamiseen menee tuhottomasti aikaa. Mutta yllättävän hyvin ne toimivat, kun on vain saanut napitettua takin kiinni. Napit on väliaikaisratkaisu, mutta pelkään pahoin, etten jaksa enää vaihtaa niitä myöhemmin…

 5. mn Says:

  Takkihan on mitä kaunein ja juuri lanka tekee siitä huokailuja nostattavan! Upea! Toivottavasti opin itsekin joskus kehräämään ja saan edes puoliksi noin ihanaa lankaa!

 6. Jepy Says:

  Aivan upea takki! (oon kade)

 7. Julia Says:

  Takki on ihana! Tosi kauniit värit! Se olis voinut tasavärisempänä olla tylsä. 😉 Mulla ei oo oikein mitään käsitystä langan menekistä, mutta voisko niistä lopuista langoista tulla laukku? Sulla on niin ihania laukkuja, että näkisin mielelläni niitä lisää. 😀

 8. neja Says:

  Kaunis:D

 9. joko Says:

  kaunis se on!

 10. Palaga Says:

  Älä ihmeessä pura noin upeaa takkia.

 11. Vasilisa Says:

  Vähänkö ihana villtakki! Piti tänä talvena opetella kutomaan/virkkaamaan, mutta vaateiden ompelu sekä kaksi pikkukundia vievät niin paljon aikaa, etten ole ehtinyt. Nyt tuli taas kuume päälle.

 12. Anni Says:

  Ompas tosi kivan näköinen takki! Mäkin voisin haluta tuommoisen… Ikuna en ole kehränny, mutta jossain vaiheessa täytyy kokeilla sitäkin kun noin kivaa jälkeä sillä saa aikaiseksi. *kuolaa* 😉

 13. Villasukka Says:

  Ei saa purkaa!!! Takki maailman kaunein!

 14. catarina Says:

  Siinä on sitä jotakin.

 15. Teija Says:

  No oletpas sinä kriittinen ! Minusta se on todella hieno ! Värejä on sopivasti vihreän joukossa, tosi kaunis kaikenkaikkiaan.

 16. Mielitty Says:

  Tuo takkihan on todella kaunis! Kirjava, mutta juuri kirjavuus tekee siitä kauniin.

 17. Sinikka Says:

  Tosi kaunis takki. Lanka on ihana

 18. Kata Says:

  Älä ihmeessä pura, ainakin mun mielestä tosi kaunis takki,ja aivan ihanan näköistä lankaa!!

 19. Kati Says:

  Yhdyn edellisiin ja totean, että ei saa purkaa! Se on hieno – ihan sinun näköinen.

 20. maijamirjami Says:

  Toivottavasti miellyt takkiin käytön myötä. Myös minun mielestäni se on tosi kaunis, ja vielä hienommaksi sen tekee prosessisi alusta loppuun saakka.

 21. Paula Says:

  Takki on todella kaunis! Upean värinen, nuo eri värit vihreän joukossa tekee tuosta just ihanan.

 22. päivi Says:

  Purku taisi olla vitsi. Takista tuli upea ja tosi nopeasti sen sait tehtyä. Malli on kiva ja lanka edelleen upea (kehuin sitä muistaakseni jo vyyhdellä).

 23. Kanerva Says:

  Mieletön! Erittäin kaunis ja tätä projektia on ollut mukava seurata.

 24. Elina Says:

  Aivan mielettömän upea takki!

 25. kangaskasa Says:

  Kertakaikkiaan mahtava takki!

 26. Elli Says:

  Takki näyttää yhtä ihanalta kuin jo kehräämäsi lanka lupasi. Todella kaunis!

 27. sirpale Says:

  Takkisi on kaunis ja pinta näyttää upealta, onneksi olkoon!

 28. Pirkko Says:

  Manos del Oulu?!!! Bravo!

 29. Anonymous Says:

  Ihana takki!!! Olen ihan sanaton, kuinka osaatkaan… Ala missaan nimessa purkamaan ala.

 30. milliini Says:

  aivan ihana takki siitä sitten kuitenkin tuli!

 31. juuli Says:

  Älä nyt ole liikakriittinen ja rupea turhaan purkaamaan, takkihan on aivan upea! Joo, oman kokemukseni mukaan itsekehrättyjä lankoja kuluu vähemmän kuin ostolankaa. Miksiköhän muuten? Asiasta ei ole kyllä tehty empiiristä tutkimusta…
  Nyt olis muuten bambuakin tarjolla, ja muuta namia. Bambu saattaisi sopia angoran kaveriksi, ja hieman villaa ehkä vielä siteeksi. Pane meiliä niin kerron enemmän.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: