Tajusin pari päivä sitten, että Siiri tarvitsee ensi lauantaina ehdottomasti valkoisen neuletakin.

Minulla on ollut jemmassa jo pitempään erä bambukuitua ja olen suunnitellut hyvän tovin sen kehräämistä. Se on kuitenkin jäänyt, sillä en ole osannut päättää, mitä bambulangasta tekisin. Nytpä löytyikin oiva kohde, joten eikun kehräämään.

Bambukuitu osoittautui E-RIT-TÄIN hankalaksi kehrättäväksi. Kuitu on niin liukasta, että se karkaa näpeistä tuon tuostakin tai hahtuva lipsahtaa liian ohueksi ja lanka katkeaa. Kierrettä on oltava reilusti, jos meinaa saada langan kerrattua tai ylipäätään käsiteltyä sitä mitenkään ilman katkeamista.

Onneksi sain Juulilta hyviä vinkkejä: sormien kostutus helpotti kummasti. Jossain vaiheessa älysin taittaa topsin kahtia ja kehrätä etusormen päältä taitteelta – tähän tapaan (sivun alalaidassa Spinning From the Fold).

Yksisäikeinen bambu kiilteli ihanasti, kerrattu lankakin vielä reilusti.

IMG_1304.JPG IMG_1298.JPG

Parissa illassa olin saanut rullalle kuvassa näkyvän määrän lankaa. Ei ihan riittävästi neuletakkiin, edes lapsen. Siispä oli pakko ottaa järki käteen, haudata liian kunnianhimoiset visiot ja ryhtyä penkomaan lankavarastoa. Sieltä bongasin viime kesäiset Novitan Suvi-kerät, jotka pääsivät saman tien puikoille. Arvatkaa vaan onko ohjetta olemassa…
IMG_1301.JPG

Pitäkää peukkuja, että ehdin saada takin valmiiksi!

Average Rating: 4.9 out of 5 based on 231 user reviews.

9 Responses to “”

 1. Pikkumyy Says:

  Onpa ihanan näköinen takin alku. Ja mielettömän ihanan näköistä lankaa. Otatko mut kehräyskoulutukseen? 😉

 2. Sia Says:

  IHana mallineule, siitä tulee varmasti tosi ihana neule! Harmi, ettei bambun kehräys sujunut niin nopeasti, siitä olisi tullut varmasti aivan tolkuttoman ihana neuletakki.

 3. Tiinuli Says:

  Kaunista tulee! Pidän peukkua, että valmistuu ajoissa!

 4. E Says:

  Tätä sun blogia on tosi vaikeaa lukea, fontti on jotenkin niin “kapea” että valkoinen taustaväri paistaa läpi. Harmittaa 🙁

 5. joko Says:

  pidetään peukkuja pystyssä! kauniilta näyttää lanka samaten kun takin alkukin.

 6. Maddaleena Says:

  Kiitos kiitoksesta. Tulin sivullesi ja laitoi oitis suosikkeihini. Heliää helatorstaita Sinulle ja perheellesi.

 7. Alppihaidi Says:

  Kävin kurkkaamassa että kuka “Anne” kävi blogissani ja voit vain kuvitella miten mieltäni lämmitti, että se olit sinä! Olen seurannut blogiasi jo hyvin hyvin pitkään ja Siisin jutut ovat ihania. Sivusi ovat todella tyylikkäät ja ihanat, täällä viihtyy aina. Kyllä oululaiset osaa!! Jälleennäkemistä toivoen, A.

 8. birletta Says:

  Täälläkin pidetään peukkuja! On sinulla kyllä haasteelliset projektit: neuleen aloittaminen lankaa kehräämällä ja tuo vilkkuva silmäinen kisulikin :o) Pitsineule näyttää ihanalta. Kiitos kommentista blogissani!

 9. juuli Says:

  Onpa kivan näköistä lankaa tulossa! Vaikka niin taistelinkin oman bambuni kanssa, tämä innosti kummasti. Voisin tehdä toisen Monika-huivin, valkoisesta bambusta ja vaikka angorasta.
  Kiva takin alku, toivon että valmistuu ajoissa!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:mrgreen: :neutral: :twisted: :shock: :smile: :???: :cool: :evil: :grin: :oops: :razz: :roll: :wink: :cry: :eek: :lol: :mad: :sad: